Сряда, 8 Май 2024, 04:31

Борбата печели решителната схватка

8 Септември 2013, 19:05
(0) (0)
България - Спорт
Прочетена: 1480 0


Борбата тушира конкурентите в схватката за оставане в програмата на олимпиадата през 2020-а. Един от най-древните спортове спечели още в първия тур при гласуването на 125-ата сесия на МОК в Буенос Айрес, като събра 49 вота. Гласовете за бейзбол бяха 24, а за скуош - 22.

Така за 6 месеца Международната федерация по борба (ФИЛА) впечатли МОК, че е поела по верния път за кардинална промяна на спорта. Сменени бяха правилата, а по предложение на олимпийския шампион Валентин Йорданов те бяха въведени веднага на големи първенства. Още на следващите игри категориите вече ще са поравно - по 6 и за трите стила. За първи път съдийската комисия стана независима. Част от ръководството на ФИЛА също бе сменено. Новият президент Ненад Лалович възстанови комуникациите с МОК и спортната общественост.

ФИЛА пое ангажимент пред МОК, че ще продължи пълна модернизация на спорта до 2 г. Затова се обединиха и сили като САЩ, Русия, Япония, както и всички Скандинавски страни.

Борбата имаше солидна поддръжка от именити личности. След тях холивудската звезда Уилям Болдуин. Пристигна и трикратният олимпийски шампион Александър Карелин (Русия). Преди съдбовното решение Сибирската мечка поведе сборен отбор от шефове на борбата срещу борци от местния клуб "Бока Хуниор" в приятелски мач по баскетбол за... смъкване на напрежението.

Източник: "Труд"

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (220)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete