Понеделник, 29 Април 2024, 15:54

Борислав Витков с 6-ти дан по таекуон-до I.T.F.

18 Юли 2016, 10:07
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 3079 9


Борислав Витков се яви на изпит за 6-ти дан по таекуон-до I.T.F. и заслужено взе съответната степен. С това Витков е един от 4-мата в България с този колан.
 
Изпитите за повишаване на квалификацията се провеждат всяка година. Най-високата степен в тази версия на бойното изкуство е 9-ти дан, който притежава единствен в света Гранд мастер Ким Унг Чол, вицепрезидент на Световната федерация по таекуондо - версия ITF, и основател на Българската федерация по таекуондо през 1989 година. 
 
Изпитите се проведоха тази събота и неделя в залата на клуб „Фолкън” в Благоевград. В тях бяха включени всички треньори от страната. Първият ден протече като семинар, след което всички участници положиха тест. Целта на семинара бе да се уеднаквят начините на преподаване на този вид спорт сред подрастващи и възрастни. Всички треньори в страната трябва да се придържат към едни и същи правила, подчерта Боби Витков. По време на теоретичния изпит той решава тестове, касаещи съдийство и начин на провеждане на тренировки. През втория ден се проведе практическия изпит на трима претенденти за 5-ти дан и Витков – за шести дан. Пред изпитващия Гранд мастер Ким Чол, нашият треньор трябваше да покаже майсторство в изпълнение на базови техники, форма, самоотбрана, самоотбрана с нож и т.н. При изпълнение на техниките на самоотбрана при внезапна атака, на Витков партнираше неговият син Габриел Витков.
 
 
Борислав Витков е международен съдия в клас А. С придобиването на 6-ти дан това ще повлияе още повече на авторитета на страната ни на различните международни състезания и турнири. С придобиването на нивото, той  има право да изпитва желаещи да кандидатстват за степени от 1-ви до 3-ти дан. Правата за провеждане на изпитите обаче се упражняват от гранд-мастера, по решение на българската федерация по таекуон-до I.T.F., който му е дала всички права за това. Причината е, че той един от най-големите майстори в света, подчерта Витков. „Много по-ценно е човек с най-високата степен не само в България, но и в света, да провежда изпитите. Ние сме му дали всички права също да определя и националните гарнитури”, допълни треньорът на „Таек Кион” Ботевград.

Треньорът внесе едно важно уточнение - отделните данове са утвърдени на различни нива: от 1-ви до 3-ти дан, от 3-ти до 6-ти дан е последното ниво. От 6-ти дан нагоре вече са майсторски степени. „За да придобиеш такава висока степен в таекундо-то се изисква да си добре познат във федерацията, да си утвърден като име, да имаш школа с трениращи и разбира се, не на последно място – да имаш уменията”, заяви Боби Витков.

Екипът на balkanec.bg поздравява Борислав Витков за високото спортно постижение и му пожелава много нови спортни и майсторски успехи!
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Юли, 10:10

    Браво Боби,поздравления.Ти го заслужаваш.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Юли, 10:19

    Честито бате Боби

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Каменов 18 Юли, 12:20

    Браво Витков.Доказателство си за упоритост и воля.Заслужена титла!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 18 Юли, 13:41

    Боби, честито!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 18 Юли, 13:54

    Поздравления за Боби!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 18 Юли, 19:49

    Поздравления!

  • Отговори (0) (1)
    7. добавен от: Анонимен 18 Юли, 20:17

    Дано си го е заслужил да не му е подарен само.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Ирен Виткова 18 Юли, 21:03

    До номер 7:
    Ейй страшни гадове сте бе мама му стара...!!!!

  • Отговори (0) (1)
    9. добавен от: Ким Унг Чол 19 Юли, 14:40

    Аз съм мастъра Боби Витков ме научи на български език и как да се трепа на дръти години! Сега цигане с нож да ми дойдат ше ги потрепа нема ядове!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete