Неделя, 8 Септември 2024, 02:47

Борисов: ГЕРБ ще предложи правителство на малцинството, премиерът ще бъде от партията

24 Юни, 11:05
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 759 3



Лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, обяви след консултациите с президента Румен Радев, че партията му ще предложи правителство на малцинството. Той подчерта, че правителството може да бъде сформирано само с първия мандат, като изрази уважение към „Има такъв народ“ (ИТН) и останалите партии, но подчерта, че избирателите на ГЕРБ не искат още веднъж да видят акад. Николай Денков начело на кабинета.

„Носим си отговорността и ще предложим правителство на малцинството. Премиерът ще е от ГЕРБ“, заяви Борисов. Той добави, че най-вероятно самият той ще вземе папката с мандата и ще бъде с кандидат-премиера, но не пожела да разкрие неговото име. „Казах на президента, че съм бил три мандата премиер, четири ще бъдат в повече“, уточни Борисов.

Борисов коментира, че хипотезата за съставяне на друго правителство извън първия мандат е малко вероятна и не обсъжда смяна на изборната система. Той сподели, че Радев и вицепремиерът Томислав Дончев са обсъждали успешната работа на армията с дронове.

Лидерът на ГЕРБ спомена, че „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ППДБ) са начертали червени линии, които ГЕРБ не може да удовлетвори, и изрази надежда, че ППДБ може да им върне жеста за компромис. Борисов отбеляза, че България вече е донор на ЕС, като дава повече, отколкото получава, и посочи, че страната е в предизборна кампания, в която никой не се интересува от стабилността на България.

Той изрази съмнение, че подкрепата за мандат на ИТН ще бъде стабилна и смята, че нови избори биха били по-стабилно решение, макар и лошо. Борисов призова политиците да се успокоят и да обмислят реалните резултати, за да се търси компромис.

Накрая, Борисов поздрави Делян Добрев за доброто представяне в Хасково, където партията на Асен Василев има само един общински съветник от общо 41.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Юни, 23:02

    Това трябва да ни интересува, както и случващото се в Етрополе правим кастинг за школата добре идва Стоичков,аз питам господин Кмета знае ли, че Етрополе има талант във футбола от нашия град

  • Отговори (13) (7)
    2. добавен от: Анонимен 25 Юни, 07:05

    Едно стабилно правителство минава през обединение на ГЕРБ и ДПС,а другите да си лаят,хванат ли се Бойко и Делян с топ няма да ги разбият,а България тръгва напред.

    • (4) (8)
      1. добавен от: Анонимен 27 Юни, 21:15

      ДПС е етническа партия, друга такава няма в Европа.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete