Петък, 3 Май 2024, 16:52

Борисов към БСП и ДПС: Казвахте, че съм диктатор, а окървавихте протеста

25 Юли 2013, 09:11
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 725 2


Говорихте за мен, че съм диктатор, а сега вие окървавихте столицата - така се обърна към управляващите от парламентарната трибуна Бойко Борисов. Той се върна в залата за гласуването на актуализацията на бюджета и отново призова за незабавна оставка.
"Днес във вестник „Труд” са извадили много хубаво какво сте говорили всички вие - и Станишев, и Местан. Тогава ни призовавахте да си отидем с мир и си отидохме, върнахме властта на народа", започна изказването си лидерът на ГЕРБ.

Изданието припомня реплики, една от които на Станишев, който тогава беше в опозиция:

"Когато няма държава, която да защити интереса на хората, се стига до такива радикални, крайни протести, защото хората са докарани до отчаяние".

Борисов заяви, че дневният ред на обществото не е актуализацията на бюджета, срещу която от ГЕРБ са твърдо против. Той предупреди управляващите, че и е убеден, че ако не чуят това, което им казват хората, "а те са много", ще вкарат държавата в тежка ситуация.

Лидерът на ГЕРБ за пореден път каза, че единственият изход е да се направят предсрочни избори и след това всички политици да се съобразят с волята на гражданите.

Борисов се обърна и към премиера, като му каза, че все още има шанс да остане в позицията си на уважаван финансист и икономист от много хора.

„Сутринта като дойдох и виждам как е обсаден парламентът от сутрин до вечер, как ви е приятно това да го изживявате, каква е тази нервна система? Удивявам се на вашите възможности. Надали това, което вие казвате, може да ме засегне. Вие ще разделите държавата”, заяви още бившият премиер.

Той апелира към мъдрост, ако управляващите могат да я проявят.

Борисов каза още, че си е извадил много поуки и много неща не би повторил.

"Но вие летите със страшна сила не само да ни повторите, но и да ни надминете в тези грешки. Не очаквам мъдрост от г-н Станишев. С тях не искам да дебатирам. В тяхната история има много павета”, предупреди мнозинството лидерът на ГЕРБ.

Борисов обвини БСП и ДПС, че те пращат хора да протестират пред дома му.

„В Банкя ги пращате вие и гледам по колко пари им давате. Мислите, че няма по 50 симпатизанти на ГЕРБ, които да идват по домовете ви да скандират? И съпругата на г-н Станишев да не може да излиза да разхожда децата”, попита риторично Борисов.

По-рано пред БНР той сравни лидера на левицата с бившия сръбски диктатор Свободан Милошевич:

"Станишев и Милошевич са едно и също. Милошевич издържа 67 дни".

Източник: http://dir.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete