Вторник, 21 Май 2024, 06:41

Борисов откри нови 9 км от АМ "Хемус" между Ябланица и Боаза

11 Октомври 2019, 17:00
(2) (1)
Правец - Новини
Прочетена: 1936 5


Новата 9,3 км отсечка между Ябланица и Боаза беше открита тази сутрин от премиера Бойко Борисов, вицепремиера Красимир Каракачанов и регионалния министър Петя Аврамова. Изграждането на трасето стартира в края на март месец миналата година и завършва близо 6 месеца предсрочно. Участъкът е с  по две активни ленти и една аварийна лента във всяка посока на движение. Според думите на г-н Борисов,  в строителството на отсечката е изграден най-големият досега у нас армонасип- 45 метра общ насип, с височина 25 метра на армирания насип. Положени са близо 104 000 тона асфалт, монтирани са 40 км мантинели от най-висок клас  и 24,5 км предпазни мрежи.

Премиерът Бойко Борисов сподели днес в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" снимки от откриването с думите:

"Днес присъствах на откриването на участък на АМ „Хемус“. Когато дойдох за първи път тук, беше ливада и планина. После изядоха скалата, камък след камък и за година и половина, това вече е едно изключително съоръжение, за което българските строители имат много какво да разказват.Цялостното доизграждане на АМ „Хемус“ е основен приоритет в управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна. На различен етап на изпълнение са още 150 км от автомагистралата, които се финансират със средства от републиканския бюджет. В момента се провежда и обществена поръчка за изработването на разширен идеен проект за над 46 км от АМ „Хемус“ след връзката с пътя Русе - Велико Търново в посока Търговище. "



Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (3) (4)
    1. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 17:46

    Браво

  • Отговори (9) (6)
    2. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 19:16

    За толкова години успя олигофрена да построй 9,3 километра само??То бива да е нагъл,ама тоя тиквоч минава всякакви граници!

  • Отговори (4) (3)
    3. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 10:28

    Другата седмица започва ремонта

  • Отговори (4) (0)
    4. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 12:29

    Злобата в Гавалигавия отбор ще ви довърши, щом не можете да се зарадвате на нещо полезно и истинско направено от друг, а не от Слънцето/Гавалюгов/

  • Отговори (1) (1)
    5. добавен от: Анонимен 14 Октомври, 08:18

    Вчера минавах по новата отсечка, хората са прави,скоро ще има ремонт в самото и начало тресе ужасно много, по продължение е по добре , но се усещат неравности. Ще ме извинявате , но в нормалните европейски държави щяха да са направили поне 2 магистрали за 10 години с такава дължина и перфектно качество.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (259)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (141)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (54)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (72)
70% Complete