Понеделник, 13 Май 2024, 08:04

Босовска поиска спешна подмяна дограмата на детската градина във Врачеш

10 Септември 2015, 09:16
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2425 8


Последното редовно заседание на Общински съвет Ботевград в мандат 2011/2015 днес започна със закъснение от 30 минути, поради повреда в електрозахранването на малкия салон на читалището. Съобщено бе,че токът е изключен централно. Факт обаче бе, че от осветителните тела на входа към малкия салон имаше теч.
След приемане на дневния ред, Общински съвет започна разглеждането на първата докладна записка - Информация за готовността на учебните заведения в Община Ботевград за провеждане на учебната 2015/2016г . Отношение взеха 4-ма общински съветници.

Марияна Босовска от групата на БСП заяви, че ОУ”Отец Паисий” във Врачеш е образцово, след извършения ремонт   на сградата и покрива. „Не това обаче мога да кажа за детска градина „Детелина”. Сградата и оградата не отговарят на условията за отглеждане на малки деца. Те спят на легла, които са за музея.”, категоричен бе общинският съветник от Врачеш. Тя приветства решението за отпускането на 100 хил.лв за ремонт на детското заведение, но предвид на изложените факти даде предложение да се започне с поетапна подмяна външната дограма и вратите. "Ако част от отпуснатите средства вече са разходени, да се насочат част от тях за подмяна на мебелите", бе другото предложение на Босовска.
 
Председателят на ОбС Йорданка Лалчева отговори, че ремонтните дейности са започнали и те се извършват поетапно, но посочи, че Босовска е крайна в изказването си.
 Общинският съветник Цветан Миньовски взе също отношение по докладната записка. Той посочи, че дограмата на ОУ”Св.Св.Кирил и Методий” Скравена все още е дървена. Освен това със собствени средства се наложило да извърши ремонт на покрива му.

Съветникът Иван Гавалюгов в своето изказване постави акцент на пътната маркировка,  която по думите му не e с нужното качество, особено на подстъпите и входовете към училищата. „ Направиха се козметични опити преди дни да се освежат пешеходните пътеки, но е факт, че положената боя много бързо започва да избледнява. За пореден път се използва некачествена боя”, категоричен бе Гавалюгов. Освен  това той заяви, че изкуствените неравности (спящи полицаи) не са маркирани преди началото на новата учебна година.  Общинският съветник отправи запитване към и.д. кмет на общината инж.Красимир Андреев защо се иползва некачествена боя за маркировка и какви са възможностите за закупуване от Общината на по-скъпа боя. И.д. кметът отговори, че проблем с използваната боя няма и тя е с необходимото качество.
 Накрая съветникът Йордан Йорданов посочи, че пътна маркировка тази година се полага за трети път, което е показателно, че Общината се грижи тя да бъде налице. ”Чудя се наглостта ви да се изкажете, че в Ботевград не се прави пътна маркировка”, каза Йорданов.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Септември, 09:59

    с латекс да правите маркировката повече ще издържи от тази боя

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Септември, 10:24

    А аз се чудя на наглостта ТИ йорданов с гордост да твърдиш, че за трети път се полага маркировка тази година и това да е показател за качество. В града все още има хора, които използват главите си не само като украшение и една проста сметка показва, че трайността на така наречената "качествена" маркировка е 3 месеца. Кажи си в прав текст, че по-честото полагане на маркировки, правене на некачествени ремонти и т.н. е сигурен източник за отклоняване на общински средства и пълнене на бездънните ви джобове. ЗАСРАМИ СЕ!!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 10 Септември, 10:29

    № 1, тя(маркировката) се прави с латекс!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 10 Септември, 11:50

    sega li se seti ofco

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 10 Септември, 11:51

    otnosno markirovkata mi te na magistrala vsqka sedmica boqdisvat :D :D :D

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 10 Септември, 18:06

    Този ли булдок до Якимов е Босовска.Тия бабички що си не седнат на дъртите дебели задници.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 10 Септември, 19:01

    Тая Босовска , къде беше 4 години та на последната сесия се сети. Той и Сашо сега има идея какво трябва да се направи, но няма да му се отдаде възможност да спи и да пие още 4 години.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 10 Септември, 22:06

    Прост народ-слаба държава

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (238)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (69)
70% Complete