Вторник, 23 Април 2024, 14:01

“Botevgrad Camp” - лагер по олимпийско таекуондо се проведе в Ботевград

7 Септември 2021, 08:18
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1494 0


От 2 до 5 септември Ботевград бе домакин на организирания от клуб „Сунг Ри“  първи по рода си четиридневен спарингов лагер по олимпийско таекуондо – „Botevgrad Camp”. В него участие взеха над 100 състезатели от цялата страна, като бройката бе попълнена и от 15 участници от Сърбия. Заради проблемите с разпространението на COVID-19 и нововъведените противоепидемични мерки, участие в лагера не успяха да вземат повече състезатели от чужбина, както бе планувано по-рано. Спортната проява бе ръководена от добре познатите имена в таекуондо средите – Владимир Далаклиев и Цветолюб Илиев, които са част от треньорския щаб на ботевградския клуб „Сунг Ри“.

Главната цел на лагера бе състезателите да успеят да се подготвят максимално добре за предстоящия спортен календар. Идеята бе участниците да практикуват повече спаринги помежду си, за да могат да влязат в нужната състезателна форма и да си бъдат полезни взаимно. Желанието на организаторите е “Botevgrad Camp” да се превърне в емблема за града ни и да бъде традиция, която да се спазва всяка година. Те споделиха още, че се надяват тренировъчният лагер да привлече участници от цяла Европа, а защо не и от други континенти.
Пред двама от представителите на клуб „Сунг Ри“ – Стефан Стаменов и Митко Стойнов пък стои една много сериозна и важна задача – участие на Европейско първенство по таекуондо за младежи до 17 г..

„Стискаме палци да са здрави. Надяваме се Европейското първенство да се състои и да няма отмяна заради пандемията от COVID-19. Разбира се, надяваме се и двамата да имат ден. Ако всичко това е наред, смятаме, че ще успеем да зарадваме Ботевград и България с медали“, казаха Цветолюб Илиев и Владимир Далаклиев относно участието на младите таекуондисти на престижния спортен форум.

Подготовката на състезателите от „Сунг Ри“ продължава с пълни сили. Освен двамата, които ще участват на Европейското първенство се готвят и всички останали. Пред ботевградските таекуондисти тепърва предстои натоварен спортен календар. Планувани са участия на няколко силни международни турнири преди Европейското първенство.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Владимир Далаклиев , Сунг-ри Атлантик , таекуондо , "Сунг Ри" , Цветолюб Илиев , олимпийско таекуондо

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (178)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete