Петък, 18 Октомври 2024, 09:16

Ботевград готов за европейското по волейбол догодина

1 Май 2014, 08:07
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1479 11


Ботевград може да се окаже големият печеливш от неясната ситуация около втората зала за европейското по волейбол. България и Италия са домакини на мъжкия шампионат догодина, като финалната фаза ще се проведе в столичната зала “Арена Армеец”.

От федерацията ни бяха заявили като второ съоръжение Двореца на културата и спорта. Варненската зала “Конгресна” трябваше да приеме срещите от груповата фаза на европейското. За да се случи това обаче, там възможно най-скоро трябва да започне планираната реконструкция.

Преди двайсетина дни обаче Комисията за защита на конкуренцията върна процедурата за избор на проектант. Това стана, след като решението на прокуриста Симеон Варчев бе оспорвано от втория в класираните.

Правителството вече отпусна 500 000 лева за проект на ремонта, а 4,5 милиона ще отидат за реализацията.

Във федерацията ни разглеждат и вариантите с новостроящите се зали в Пловдив и Русе, но тяхното завършване в съответните срокове не може да бъде гарантирано на 100 %.

На 29 март пък бе открита официално “Арена Ботевград”, която отговаря на изискванията за провеждане на състезания от ранга на европейското. Съоръжението е подходящо и заради локацията - градът е само на 63 км от София и движението е само по магистрала.

Отделно в непосредствена близост е Правец, който разполага с 5-звезден хотел и зала. Съоръжението на баскетболния шампион “Лукойл Академик” предлага всички необходими удобства за тренировки.

Шефът на федерацията Данчо Лазаров разгледа “Арена Ботевград” през октомври миналата година. Още тогава той сподели пред кмета Георги Георгиев, че ако отговаря на изискванията, залата ще се ползва и от националните ни отбори.

Източник: http://24chasa.bg

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Май, 08:26

    А къде е тренировъчната зала ?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 1 Май, 08:32

    Е как къде, в Правец, сега като построят нова зала в Правец, Арена Ботевград ще стане тренировачна

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Май, 09:06

    Stiga ste se srawnqwali Botevgrad i Pravec.Ednoto nqma nishto obshto s drugoto.Towa sa kompleksarski istorii,koito ima samo w BG. W Amerika Miami sie Miami, LA si e LA...W Franciw St. Tropez si e edno, Cannes i plage des englais sawsem drugo.....aman ot kompleksarsko-selski istoriiki w towa BG.... :shock:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Прав е 3 1 Май, 09:17

    Правец и Ботевград са две градски селища от селски тип на 8 км едно от друго - колкото е от Орлов мост до Младост. Айде стига сте се надпирали кое е по-по-най ... всички имаме полза и двете села да се развиват :)

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: анонимен 1 Май, 09:35

    КУР ЗА КАВАЛЮГОВ :lol:

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 1 Май, 09:39

    недейте да пишете глупости-залата в Ботевград НЕ ОТГОВАРЯ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗИСКВАНИЯ, защото няма тренировъчна зала и ще гледа тия състезания през крив макарон, И ПИТАТЙТЕ "УМНИЯ НИ КМЕТ" защо изпълни проекта така,като имаше друг проект, който отговаряше на тези изисквания-сега се сетил да прави тренировъчна зала-смешника новаченски е направо за разселедване,съд и в панделата!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 1 Май, 10:12

    Готови сме ама друг път. Само по наваченските селски критерии.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 1 Май, 13:34

    Старата зала паметник ли е, не може ли да се ползва за тренировъчна ?

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 1 Май, 13:36

    Цялата статия е безсмислена, като се има пред вид изречението с което завършва.
    Все едно да кажа, че ще участвам на европейсткото по волейбол, ама ако преди 10 години мама и тати ме бяха записали да тренирам волейбол.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 1 Май, 14:07

    8 , тренировъчната зала се ползува за загрявка ,преди участие в предстоящо състезание, не може да е на другия край на града, защото може де си изпуснеш старта.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (84)
70% Complete
Не (295)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (99)
70% Complete
Всички са маскари. (148)
70% Complete