Събота, 20 Април 2024, 03:56

Ботевград почете Гунди и Котков - (снимки)

30 Юни 2012, 09:04
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 6309 0


Днес се навършват 41 години от трагичната гибел на големите български футболисти Георги Аспарухов - Гунди и Никола Котков. Двамата загиват при автомобилна катастрофа край прохода Витиня на 30-ти юни 1971 година. На път за Враца “Алфа ромео”- със знаковия номер СА 9999 се забива в резервоара на камион ЗИЛ с ремарке. Колата избухва в пламъци, а Гунди и Котков загиват на място.
Клуб „Гунди”- Ботевград и Национален клуб „Гунди” отбелязаха годишнината от трагичната катастрофа. Скромно тържество се състоя на паметната плоча-морена на АМ „Хемус”. Гости бяха Димитър Ларгов – съотборник в националния отбор на двете сини легенди, роднини, приятели и съседи на Гунди и Котков. За спортните постижения и борбения дух на двамата футболисти говори Руслан Вуцов – председател на Национален клуб „Гунди”.
След това гостите посетиха и мястото на трагичната катастрофа. С думите - „.. и ние винаги ще ги носим в сърцата си”, Добри Доцов – председател на Клуб„Гунди”- Ботевград, завърши словото си пред възпоменателната плоча в местността „Рибни вир”.
Панахида в тяхна памет ще бъде отслужена днес от 11:00 часа на Централните софийски гробища. Очаква се да присъстват фенове, ветерани и приятели на двамата велики български футболисти, както и да бъде уважена и от ръководството на "синия" клуб.
 
Панахида в тяхна памет ще отслужена днес от 11:00 часа на Централните софийски гробища. Очаква се да присъстват фенове, ветерани и приятели на двамата велики български футболисти, както и да бъде уважена и от ръководството на "синия" клуб.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete