Четвъртък, 2 Май 2024, 17:41

Ботевградчани се отказаха от битката с боклука

10 Май 2015, 15:45
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2150 23


От днес започна голямата битка с боклуците из цяла България. Инициативата на bTV тази година е под мотото „Да изчистим България заедно!”. Днешният ден бе обявен за почистване на околоблоковите пространства и зоните около жилищните домове. Ботевградчани, обаче, не сметнаха за необходимо да се включат в националната инициатива. На картата в сайта daizchistim.bg един-единствен жител е отбелязал, че е изчистил 1 кв.м. площ. Неговото име е Йордан.

За balkanec.bg заместник-кметът инж. Цанко Цанов каза, че този път ботевградчани са се включили в почистването много слабо. Както всяка година, Общината трябваше да подсигури материали - чували и ръкавици, на жителите, които предварително са подали информация къде точно смятат да чистят, както и да осигури извозването на боклуците. До края на работния ден в петък, обаче, нито един ботевградчанин не е заявил подобно желание в Общината.

Общински служители обиколиха няколко пъти града днес, за да открият чистещи граждани и да им осигурят необходимите материали. Единствените организирали се в целия град бяха жителите на жк „Саранск”, които се заеха да изчистят боклука около 13 и 14 блок в квартала, но резултатът не е особено забележим. От мястото е извозен само един камион с боклук.

Инж. Цанов заяви, че в следващите дни на чистене- 17 май (когато ще се почистват зоните за отдих и спорт), 31 май (детските площадки), 7 юни (защитените територии на България) и 27 юни (крайбрежието, р. Дунав и реките на България), Общината ще осигури чували, ръкавици и транспорт за боклуците на всички желаещи граждани на Ботевград, стига да има такива.


Източник: balkanec.bg

Коментари (23)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Nikolai 10 Май, 15:51

    Bravos na romite, otnovo te sa parvenci I po-dobrite ot bagarite.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Май, 15:57

    Николайчо научи се да пишеш :D :D :D

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 10 Май, 16:02

    Плащам най-високия данък сгради, защото живея в в центъра. Е, елате да видите какъв джурасик парк е - отпред пред блока - коприва, зад блока - поле с ларад висок до кръдта. И миналата година никой не го окоси. И тази година пак. Става въпрос за блока до новата сграда на съда. Една жена пооряза копривата отпред, но никой не се включи да помогне. Бездомните кучета се размножават и живеят в подземието до ротондата /отзад под тунела към бизнес центъра/. Излизат денем на слънце и ръсят бълхи и кърлежи точно до съда. Но и това е незабележимо за общината. Но когато определят данък сгради - първа зона - център.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 10 Май, 16:17

    Може ли г-н Цанов да ми даде предложение как да изчистим парка, при положение, че тревата и бурените са до колене? Благодаря предварително!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 10 Май, 16:41

    Ами взимаш коса за косене и косиш. После събираш тревата и боклуците.Ще се изненадаш колко хубаво ще стане.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: 888888 10 Май, 16:49

    Ами доколкото има информация в този район имота е частен!Собственика да си го почисти!Друг е въпроса ако е проблем нещо собственоста !Смятам че е нормално това да се случи а не да се превръща центъра като Бейрут!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 10 Май, 16:56

    номер3, ако искаш общината да ти прати и една чистачка вкъщи,а? докато всички мислят като теб, че все някой друг им е длъжен, града ще прилича на сметище!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 10 Май, 16:59

    Хаха аз ще чистя на циганите. От къде на къде. Да не съм им виновен че те сами си изхвърлят боклуците пред къщите. Около нас съм си изчистил не ме е.. другите в каква смрад живеят.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 10 Май, 18:03

    #5 В интерес на истината съм на път да направя точно това, но ти би ли се включил или само си говорим?

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 10 Май, 18:21

    До №7 - В къщи ми е чисто. Благодаря! Но плащам данъци не само за бул. "Цар Освободител" да се мете, коси и подрежда тротоара всяка година без нивелир и цимент, а само на пясък и догодина пак. Плащам данъци и искам улицата ми да бъде мита и шахтите оттискани. Тревата в градинките из целия град, а не само по цитирания булевард, има нужда от косене - от същите пари. А чистачката си я вземи ти - може да е млада и хубава!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (208)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete