Четвъртък, 2 Май 2024, 19:38

Ботевградчанин става председател на Патентното ведомство

24 Август 2016, 09:30
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2404 12


Дългогодишният председател на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) Петко Николов от Ботевград, който след 13 години на поста наскоро беше заменен от Юлия Ненкова, от вторник оглавява Патентното ведомство. Бившият ръководител на КЗК и любимец на няколко правителства е предложен от икономическия министър Божидар Лукарски.
Назначението му за председател на институцията, която отговаря за защитата на интелектуалната собственост, е станало със заповед на премиера по предложение на икономическия министър Божидар Лукарски. На сайта на Патентното ведомство назначението беше отбелязано само с едно изречение. Николов поема ръководството от Камен Веселинов, който се пенсионира.
 
Мотивите за назначението на Николов са доста общи и основно се заключават в това, че кандидатурата му отговаря на законовите изисквания. Въпреки че от ведомството на Лукарски твърдят, че са обсъждани и други номинации, имена не бяха посочени. Така остават съмненията, че за Николов е била осигурена добра позиция след повече от десетилетие разбирателство с различни правителства начело на КЗК.
 
Номинация по закон
От Министерството на икономиката уточниха, че кандидатурата на Петко Николов напълно отговаря на изискванията за председател и зам.-председатели на Патентното ведомство. От пресцентъра подчертаха също, че за заемането на длъжността не се изисква провеждане на избор или конкурс.
 
Заради липсата на прозрачност не става ясно дали реално са обсъждани други номинации. От Министерството уточниха, че са били разгледани няколко кандидатури, „включително на хора, които през годините са заемали този пост или са били заместници във ведомството", но не посочиха имена. Николов е бил избран заради дългогодишния му административен опит като председател на надзорния съвет на Агенцията за приватизация и председател на КЗК.
 
Остават съмненията, че за Николов е била осигурена добра позиция след повече от десетилетие разбирателство с различни правителства начело на КЗК.


Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Август, 11:39

    Дали е комуняга, а? Как мислите?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 24 Август, 12:30

    Комуняга или не?
    Човек на Клюна - 1000% :D

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 24 Август, 13:36

    Ne e Komunqga.Obratno!.Wtorata chast e wqrna.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 24 Август, 13:44

    Super podmazvach!!!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 24 Август, 14:52

    Някои хора цял живот са на държавната ясла.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 24 Август, 15:46

    Няма ли поне един човек от Ботевград да се зарадва, че негов съгражданин е издигнат на такъв висок пост. Злобата ще ни умори нас българите. Права е бил Иван Вазов --"ако в България се роди гений, това ще бъде геният на завистта" /Дано цитирам точно/

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 24 Август, 16:12

    За какво да се радваме бе №6- за това че назначават поредния партиен нищоправещ пенкилер на високоплатена държавна служба, платена с нашите данъци ли? Бъркаш злобата с реалността.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 24 Август, 17:38

    Браво на 7

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 24 Август, 22:01

    На Вачик простотиите ще ги патентоваме с връзки .

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 25 Август, 06:53

    №7, твоите данъци щяха да ходят все в нечии ръце, без значение кой е на поста. Дали е от Каспичан или от другаде - патентното ведомство все си го има.Стига вече с тъпотиите ботевградски!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete