Петък, 29 Март 2024, 01:57

Ботевградчанинът Кирил Райков участва като треньор в елитен камп на Nike

29 Юни 2013, 19:19
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2662 1


Капитанът на Черноморец Кирил Райков не оставя баскетбола нито за миг, дори и през лятото. 197-сантиметровото крило се отдаде на треньорство и вече е част от елитния камп “Professional Sports Camps”, който се провежда в Ню Джърси и е свързан с Nike.

Кампът се провежда в рамките на 6 седмици и в него участват деца от Испания, Норвегия, Китай, Колумбия, Италия и др. Роденият в Ботевград баскетболист е бил препоръчан на главния треньор на кампа още преди година, когато бе част от “Атлети в действие”.


“Миналата година, когато бях на турнира с българския отбор на Атлети в действие в Америка, бях препоръчан на главния треньор на кампа в Ню Джърси. След като свърши турнирът, летях от Чикаго до Ню Джърси и бях част от треньорския щаб на кампа “Professional Sports Camps”, който в свързан с Nike и освен баскетболни лагери, правят и бейзболни и футболни от 65 години насам”, заяви капитанът на Черноморец.

Кирил Райков има честта да работи с подготвен специалист като Кен Уеб, който е главен треньор в кампа. Кен Уеб може да се похвали със страхотна визитка. В кариерата си като играч Уеб има общо 16 сезона в САЩ и в Европа. Сега работи и като треньор в Дания.

 

“След краткия ми престой от 2 седмици, сoбственикът ме хареса и ме поканиха да работя с тях и това лято. Кампът продължава шест седмици. Главният треньор се казва Кен Уеб, a собственик на кампа е Винсент Карлеси. Треньорският щаб от помагащи треньори се състои от шест треньора, включително и мен.“


“Кампът е интернационален и има деца от Испания, Норвегия, Китай, Колумбия, Италия. Всеки ден трябва да ставам в 7:30 ч. и имам 3 тренировки от по 2-3 часа всяка. Общо взето, от сутрин до вечер съм в залата с децата. Учим децата на основите в баскетбола - как да работят в екип, да изграждат характера си. Аз имам привилегиятатреньор Кен да ми гласува доверие и да участвам във физическата подготовка на децата. Средно на седмица идват между 60-80 деца”, разказва крилото на акулите.

Въпреки отговорностите си в кампа, Кирил Райков не оставя нито за миг подготовката си за новия сезон. Под ръководството на главния треньор българинът тренира усилено, като има на разположение фитнес, зала и стадион.

Източник: http://bball.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Юли, 11:37

    Разгонихме си местните момчета. Сега ще храним чуждите които не са по добри от нашите.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete