Събота, 18 Май 2024, 21:51

Бойко Борисов: Утре ГЕРБ ще влезе в пленарна зала, но няма да се регистрира и няма да гласува

28 Май 2013, 16:15
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 835 0


 Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че депутатите на партията ще влязат утре в пленарна зала, но няма да се регистрират и няма да гласуват кабинета "Орешарски", който, ако не бил толкова опасен, щял да е смешен.
Това ГЕРБ ще направи, "за да стане ясна тройната коалиция БСП, ДПС и „Атака”, обясни Борисов пред журналисти след заседание на партията.

Според него никой не тръгва да прави кабинет, ако няма гарантирани 121 човека. С ГЕРБ не било разговаряно до ден-днешен, така че оставали тези три партии.

"На практика това означава, че ако и от "Атака" не се регистрират, както направиха някои от тях при първото заседание на парламента, няма да бъде събран необходимият кворум от 121 депутати, за да бъде открито заседанието. БСП и ДПС имат 120 народни представители", коментира експремиерът.

На въпрос дали така не помагат на останалите три партии да изберат кабинет, Борисов заяви, че така им помагат, защото трябва да имат 121 депутата.

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви по-рано, че ако "Атака" не се регистрира, би било безотговорно и ги поставя в сценария на Борисов за дестабилизация на държавата и предсрочни избори.

След като вчера Борисов запази мълчание след обявяването на проектокабинета, днес обясни, че тези, които правиха „Дюнигейт”, стават министри.

На въпрос дали евентуално някои от ГЕРБ ще подкрепят правителството на Орешарски, отговори, че няма такова настроение сред депутатите.

"Защото след като видяхме този кабинет, наречен "експертен", той, ако не беше толкова опасен за България, щеше да е смешен. Видяхте, че 24 ч. не можа да удържи. Хората, които застроиха Черноморието, то не са „Дюнигейт”, то не са заменки”, коментира Борисов.

На реплика, че „Дюнигейт” е станал по времето на управлението на ГЕРБ, отвърна, че е станало, но го е спрял "на мига".

"Сега тези, които го правиха, стават министри и то на министерства, които много трудно можеш да го кажеш, изобщо как го формулират, какви мотиви имат за него. А пък със спортната министърка (Мариана Георгиева, която е професор по синтаксис - бел.ред.) мисля, че ще бъде най-големият смях, който някога е имало. Чувам по Facebook, че имало и фалшиви дипломи", добави той.

Партийният лидер обаче не пожела да коментира кандидатурите на Цветлин Йовчев и Данаил Папазов, но отбеляза, че и двамата са добри професионалисти.

Борисов призна, че е бил готов да подкрепи БСП за разкриване на нови 250 000 работни места, но това ще стане едва в края на мандата.

Той определи като популистко изказването на Сергей Станишев, в което предлага ГЕРБ да оттегли иска за касиране на вота и така да докаже, че не целят дестабилизиране на държавата.
Ако Станишев е търсил подкрепата на ГЕРБ е трябвало да се обяви за публична среща, на която да я поиска, стана ясно още от думите на Борисов.

След заседанието на партията стана ясно, че ГЕРБ издига Иван Портних за кандидат за кмет на Варна. Предсрочните избори се наложиха поради оставката на бившия кмет от ГЕРБ Кирил Йорданов.


Източник: Агенция Фокус

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete