Събота, 27 Април 2024, 22:12

Божидар Кузманов, който е с корени от Трудовец, невинен в мелето в Слъчнев бряг?!

16 Юли 2016, 13:30
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5113 23


Недопускане на свидетели и укриване на оръжие, говорят за полицейски чадър над Митьо Очите, според 24 часа и Афера.бг
 


Божидар Кузманов (Кравата), който е сочен за шеф на сенчеста групировка и един от участниците в инцидента на 8 юни в заведението му „4 you” в Слънчев бряг, се е предал доброволно на полицията. Това станало на другия ден, когато един от адвокатите на хората на Божо Кравата се обажда на бургаския апелативен прокурор, че при него са издирвани лица, които доброволно искат да се предадат.
Кузманов е успял да се спаси от разразилата се престрелка, но не с мотив да бяга от местопрестъплението, а да запази живота си. Това научи репортер на в-к „Балканец”. Майката на Божо Кравата е родена и израснала в Трудовец, а той самият посещавал свои близки в селото.
 
Има няколко факта за Божидар Кузманов и обкръжението му, пред които Прокуратурата си затваря очите
В хода на множеството проведени процесуално-следствени действия прокуратурата не взима в предвид желанието да дадат показния нови свидетели. В норвежки медии излизат нови факти на очевидци по време на стрелбата, че Божидар Кузманов и останалите му подчинени били по джапанки и късни гащи, което е доказателство, че не са очаквали нападение, респективно не са планирали самоотбрана. Защитата набляга и на едно друго обстоятелство – те са имали предварителни разговори и са чакали посредника на Митьо Очите- поморийски бизнесмен Христо Широков, а не Митьо Очите. Трето -  чужденците са заявили за групата на Очите дословно:”Те вървяха под строй като фашисти”. Всички тези факти доказват непредумишлените действия на Божидар Кузманов и останалите. Самият Кузманов все още е в неизвестност. Според достоверни източници, Божидар и останалите лица, предмет на разследването, се страхуват за живота си. Поради това те не вярват в обективността на институциите в България.
 
От местопрестъплението….
Димитър Желязков - Митьо Очите нахлува в заведението на Божидидар Кузманов с цел саморазправа. С него били още 30 души, въоръжени с томахавки, мачете и пистолети. От пръв поглед става ясно, че това е въоръжено нападение. Да припомним, че
 
гардът на Митьо Очите – Александър Алексиев заредил пистолета си, а Очите (който имал запасан пистолет под бронежилетката си) забил юмрук на нашенеца - Божидар Кузманов. При създалата се опасност за „домакините” и възникналата впоследствие престрелка, е прострелян гардът на Очите, а по информация на следствените органи това е извършил гардът на Божо Кравата (Тодор Славов). При идване на полицията Славов предава пистолета си и самопризнал, че той е стрелял по Александър Алексиев при самозащита на него и Божидар Кузманов.
 
Има ли чадър над Митьо Очите?!
Иван Владимиров, който е с богата полицейска биография и преди всичко бивш Началник на „Криминална полиция” в Бургас е с 17% дялово участие в охранителната фирма, близка до Митьо Очите „Аркус Сигурност”. Димитър Желязков странно се води консултант във фирмата (по силата на сключен трудов договор, въпреки, че всички му викали „шефе”. Убитият гард Алексиев притежавал най-много акции – 40%. Присъствието на бившия полицейски бос Владимиров във фирмата само по себе си поражда съмнения за покровителство на полицията над Митьо очите в Бургас. Това обстоятелство обаче не се обсъжда в медиите и коментарите при дадените няколко пресконференции на правоприлагащите органи.
 
Мистериозно изчезване на оръжията на групата на Очите
 
От експертизите, които показват, че по пистолета, с който е стреляно по Митьо Очите, за което е обвинен Георги Иванчев в опит за убийство, има генетичен материал от гарда на Митьо очите – Магарето. На полесражението пистолетът на убития гард Александър Алексиев учудващо го няма. Единствените пистолети, като веществени доказателства са на Тодор Славов (предал го доброволно) и намереният на местопроизшествието със заличени номера.
Според Афера.бг непосредствено след  стрелбата, когато ченгетата обграждат терена, идват няколко лица и обират оръжията на групата на Очите. Човек с инвалидна количка е качен на такси, вероятно ранен от престрелката. Със случая незнайно защо се занимава Бургаската прокуратура, при положение, че е ясно,  че Митьо Очите контролира не само ъндърграунда, но и властта. Според източници на в-к „Балканец” зад фирмата на Митьо Очите стои и Бенчо Бенчев от БСП, който е бизнесмен от Бургас, два мандата общински съветник и основен спонсор на БСП в града. Бенчев държи 10% от акциите в „Аркус сигурност”.
31-годишният Тодор Славов, обвинен за убийството на Александър Алексиев - гард на Митьо Очите, застана пред Спецализирания съд в четвъртък. Тодор е с мярка за неотклонение задържане под стража по обвинението за убийство, наложена му от окръжните магистрати в Бургас и потвърдена от апелативните. След повдигането на новото обвинение - за участие в групата на Божо, случаят мина към спецсъда, затова искането за по-лека мярка за неотклонение вече е отнесено към тази институция.
 
 
Защитата иска делото да се гледа извън Бургас, поради очевидни зависимости
Според адвокатът на един от задържаните, Радослав Димитров, разследването се провежда изключително необекгивно. Спрямо Георги Иванчев и Радослав Димитров са повдигнати обвинения без да са събрани каквито и да е доказателства за тяхната съпричастност и виновност. При проведените разпознавания на двамата обвиняеми, несьзнателно или поради други причини, са допуснати изключително сериозни процесуални нарушения, въпреки възраженията на защитата. Разпитват се само свидетели, които са от обкръжението на Очите, а редица очевидци на инцидента, не се разпитват. Подадени са три сигнала до Бургаска окръжна прокураryра от Божидар Кузманов, Георги Иванчев и Радослав Димитров, съдържащи достатъчно конкретни и категорични данни за извършени престьпления от общ харакгер от лицата, извършили въоръжено нападение на ресторант,,4уоu", По необясними причини Окръжна прокураryра Бургас до момента не предприема никакви действия, а и не отговаря на сигналите и жалбите. Появиха се множество интервюта в западни медии, в които очевидци  присъствали на инцидента твърдят, че хората на Очите са нападнали заведението и са стреляли десетки пъти.  Защитниците  считат, че начина, по който се води разследването грубо се нарушават основни принципи визирани в  НПК и Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи. Поради това защитата  е направила официален  отвод на наблюдаващия прокурор и на всички останали прокурори от Бургаска окръжна и апелативна прокуратyри, както и на разследващите органи на МВР на територията на гр. Бургас. В заявление до Върховната касационна прокуратура  е поискано  разследването да не се води на територията на  Бургаски апелативен район, но искането не е уважено и разследването продължава да се води в Бургас, въпреки, че няма никаква пречка да се води от специалисти в София, от  ГДБОП, от следователи от Националната следствена служба или такива от Специали-зираната прокуратура. 


Източник: В-к "Балканец"

Коментари (23)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Юли, 13:39

    Много сте отделили за този престъпник.Напишете такава голяма статия за достоен човек.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Юли, 13:44

    Постъпката му е достойна

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Юли, 13:50

    Наистина достойно постъпка.
    Веднага орден "Стара планина" 3-та степен :lol:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Юли, 14:32

    Писано и за достойни хора, Едно, но покрай този случай има много икономически интереси, и за този случай има широк медиен интерес, така както за преврата в съседите и убийствата в Ница.

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Анонимен 16 Юли, 14:52

    И Е НАШЕ МОМЧЕ.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 16 Юли, 16:28

    Знаех си,че е чист като сълзица-на мравката път прави това момче.
    Самата му физиономия излъчва благородство и доброта.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 16 Юли, 17:27

    Недоразумението кмет тоя направо да го назначава за заместник! По-подходящ няма!

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 16 Юли, 17:42

    Васко, бате Митьо май вече няма да иска по 100 бона ха ха

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 16 Юли, 21:10

    ЗНАЧИ ПОРЪЧКАТА СИ Е ОТ НАШИЯ КРАЙ, ЗНАЕХ СИ.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 16 Юли, 22:14

    АМИ КОЙТО ГО Е СТРАХ МУ ПРЕЧИ ДЕВЕТИ.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete