Понеделник, 16 Септември 2024, 22:47

Брат, сестра и нейният приятел бяха задържани в момент на кражба от вила в свогенско село

22 Януари 2013, 12:45
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1676 1


Гастрольорите от столицата разбили прозорец на приземния етаж на вилата и пристъпили към реализация на престъпния си план. Полицаите обаче действали светкавично и ги задържали на местопроизшествието.
Вчера в районно управление „Полиция”- Своге постъпил сигнал от жител на с. Бакьово, който съобщил за трима непознати младежи, които обикалят из селото и според него разбиват необитаеми вили. Незабавно след получаването на информацията, към селото били изпратени два полицейски екипа. Служителите на реда  обходили селото, като вниманието им било привлечено от счупен прозорец на приземния етаж на една от вилите. Униформените влезли в сградата и на третия етаж заловили въпросните младежи. Когато разбрали, че са разобличени, тримата са разбягали в различни посоки, опитвайки се да се измъкнат от полицейския капан, но без  ефект. Две тонколони, две декоративни статуетки и изкуствен аквариум вече били приготвени за изнасяне от имота, а за пренасянето им пред вилата бил паркиран лек автомобил „Шкода”.  В хода на разследването се установило, че двама от извършителите- С.Ж./24г./ и Н.Ж./19г./ са брат и сестра, а 26- годишният В.С. е приятел на дванадесетокласничката, като и тримата са от  столичния кв. „Обеля”. Младежите, неизвестни досега на органите на реда, са задържани в РУП- Своге за срок до 24 часа във връзка с чл. 195 от НК. Пред полицаите девойката признала, че кражбата била инициирана от брат й, като удачен способ безработните младежи да си набавят средства. За случая е уведомена  районна прокуратура- Своге. Разследващите работят по установяване съпричастността на тримата задържани и към други идентични кражби в района.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Януари, 11:53

    Ама така трябва, полицията да си свърши малко работата и да започнат да хващат всичи крадци и убиици и да не ги пускат следователно след едно денонощие!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (71)
70% Complete
Не (246)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (111)
70% Complete