Неделя, 5 Май 2024, 21:40

Братя от Етрополе обират столични магазини

19 Юли 2015, 22:36
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 4449 3


Полицията издирва двама братя от Етрополе за серия кражби в столицата. Те действат по една и съща схема, като атакуват продавачките от малки магазини. Докато единият разсейва търговката, другият моли да използва тоалетната и търси начин да пребърка дамската чанта или връхната дреха на жената зад щанда. Преди месец братята откраднали портмоне с 1000 лв. на търговка на медицинска апаратура, разказа потърпевшата пред “Труд”.

„Около обяд влезе непознат клиент да търси специфичен апарат за анализ на кожата, припомня си младата жена. - Поиска да го купи незабавно за леля си. Не се интересуваше как работи, нито пожела да го тества. Учудих се, тъй като обикновено купувачите на подобни скъпи уреди се обаждат предварително и разпитват по-подробно. Клиентът ме помоли да използва тоалетната, защото бил на лекарства диуретици. Чух го да пуска водата, но не предполагах, че през това време рови в чантата ми“, добави тя. Докато подготвяла инструкциите за ползване на апарата и гаранционната му карта, влязъл нов клиент. “Попита ме за апарат за кислород, който не се продава в нашия магазин и си тръгна точно когато първият се върна. Показах му документите, а той ми каза, че отива да изтегли пари от банкомат. Предложих му да използва нашето пос устройство, а той се сети, че си е забравил в колата чантичката, в която е банковата му карта. И изчезна“, сподели търговката.

Едва по-късно тя забелязала, че е откраднато портмонето й.

Отишла и подала жалба в Първо столично РПУ. От магазина полицаите свалили отпечатъци и се оказало, че те са на другия брат, който влязъл втори. Предполага се, че двамата са разменили снимките си в документите си за самоличност. Мъжете са на видима възраст 40-45 години и не са роми. Високи са около 180 см със светли коси и очи, ходят добре облечени.

През май по подобен начин двама крадци задигнаха заплатата на продавачка от магазин за цигари и алкохол на столичния булевард “Мадрид”. Те бяха заснети от охранителни камери и разпознати като участници в джебчийска група, ръководена от жена, наричана от криминалистите Мадам Х. До момента апашите не са задържани. Техният почерк е подобен на този, който използват братята от Етрополе. Ходят по двама-трима, като задачата на единия е да баламосва продавачката, а другите чакат удобен момент да мине зад щанда. Целта му е да се добере до касата с парите, но обикновено тя е заключена. Затова апашите задигат телефона, таблета, портомонето или други вещи на търговката.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: анонимен 20 Юли, 00:20

    Етрополски крадци, искам да споделя,че кражбата е заложена генетично в душичката на етрополци, не че не се краде в цяла България, но процентно числото е 3 цифрено, не съм от града, (село) но, живея за момента в града(село) , има будни хора, но се стопяват в многолюдната мърша

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Юли, 17:49

    Това ли е крадеца на снимката

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 20 Юли, 18:07

    Брратя роми

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete