Вторник, 14 Май 2024, 05:44

БСП в Ботевград издигна кандидати за народни представители

28 Януари 2017, 16:56
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4382 103


Д-р Веселка Златева, депутатът Стоян Мирчев и адв. Христо Якимов бяха избрани да бъдат издигнати като кандидати за народни представители в 44 Народно събрание. До издигането им се стигна след тайно гласуване. Имената им ще бъдат предложени на Областния съвет на БСП за подреждане на листата в 26 МИР. Това стана ясно днес, след като общинската организация на БСП проведе отчетна конференция. Kонференцията подкрепи кандидатурата на Стоянка Балова, председател на Младежкото обединение в Софийска област и предлага тя да бъде включена в листата от Младежкото обединение в БСП. Предложението бе дадено от Габриела Гергинова, от името на младежката организация в Ботевград и Софийска област. Общинската организация в Ботевград даде висока оценка за работата на  председателя на НС на БСП Корнелия Нинова и подкрепя издигането й за народен представител. За Балова и Нинова делегатите гласуваха явно. Те получиха подкрепа от всичките 79 делегати. По време на конференцията бе приет нов член на партията, който е 10-ти поред в последния един месец.
 
Конференцията протече при следния дневен ред:
1.Анализ на обществено-политическата обстановка, отчет и оценка за дейността на Общинската партийна организация. Основни насоки за работа през 2017 г.
2. Отчет на народните представители в 43-то НС.
3. Отчет на групата общински съветници.
4. Отчет на Общинската контролна комисия
5. Обсъждане на проект за предизборна платформа и нов Устав на БСП.
6. Предложения за кандидати за Народни представители.
 
В работата на конференцията взеха участие 80 делегата, от общ списъчен състав 91. Осем делегати бяха делегирани. Водещ бе адв. Христо Якимов. На висшия форум на БСП в общината присъстваха 9 гости, сред които акад. проф. член кореспондент на БАН Стоян Михайлов, председателят на „Нова Зора” Йонка Йотова, председателят на ОбС на БАС полк. о.з. Георги Гергинов и др.
 
От проведените събрания в 20 ОПО в общината най-много  номинации до конференцията достигнаха за д-р Веселка Златева. След нея са Стоян Мирчев, адв. Христо Якимов, Николина Цолова (направила отвод), Корнелия Нинова, Михаил Димитров, Цветан Коцев (направил отвод), Кирил Добрев, Румен Гунински и Младежото обединение номинира по време на конференцията Стоянка Балова. По предложение на Комисията по предложенията делегатите гласуваха тайно за не повече от трима кандидати в две изборни бюра.
 
По време на конференцията постъпиха изказвания относно ограничаването мандатността на народните представители до 12 години, което се предвижда като промяна в устава на столетницата. Чуха се разнопосочни мнения, част от които станаха решения. Едното бе, народен представител с пълни 12 г в Народно събрание да не участва повече в избори, но само като водач на листа, а вече преференциалния вот ще покаже иска ли го народът или не за народен представител, заяви Цветан Коцев. Относно двата мандата за председателя, част от делегатите считат,че това е неудачно, тъй като и Корнелия Нинова, и д-р В.Златева имат своя принос в партията. Другата теза бе, че някои от утвърдилите се депутати злоупотребяват с власт. Изразено бе и мнението, че депутатите трябва да имат право само на два мандата.
Граждани, които нямат основно образование да нямат право да гласуват бе предложено от Цветан Коцев. Според него време е тези, които се кандидатират за народни представители да финансират кампанията си и минимум по 6 часа дневно да са сред избиратели, в противен случай да нямат морално право да участват в изборите.
По-важните решения на конференцията на БСП са:
По проектите за решения на 49-ия Конгрес:
- делегатите на общинската конференция приемат мотивите на членовете  на НС на БСП за по-прецизно формулиране на постановките от действащия в момента Устав и необходимостта от допълнения, отговарящи на днешния обществено-политически живот, които водят до потребност от приемането на нов Устав от Конгреса;
-въвеждането на мярка „изключване от партията, право за това да се даде на основната партийна организация, която по Устав извършва приемането на нови членове, както и на контролните комисии;
 -народни представители, навършили 12 г в НС да могат да се кандидатират, но не като водачи на листи, но да имат право на преференциален вот;
- конференцията приема прекия избор на председателя на НС на БСП, и той да се счита за легитимен при получени гласове 50+1 от имащите право на глас;
- мандатът на народните представители да не е повече от 12г.
 
По проекта за предизборна платформа делегатите от конференцията приемат предложенията за:
- създаване на фонд „Индустрия“ и фонд „Иновации“ в държавата
- стимулиране на предприемачите до 35 години
- защита на родните селскостопански производители
- издигане статуса на учителите
- обвързване на професионалното образование с нуждите на бизнеса
- данъчни облекчения на родителите с малки деца
- въвеждане на по-висок данък общ доход на физическите лица с месечен доход над 10 000 лв.
- мерките за борба с престъпността и корупцията
Предложения от делегатите на конференцията по предизборната платформа:
- до края на 2017 г БСП да има собствена телевизия
- родителите да получават детски надбавки, независимо от доходите си
- да се добави раздел в платформата
 
За по-активно участие в управлението на общината и решаване проблемите на нейните жители.
1.Да бъде изготвена програма на общинските съветници от БСП до края на мандата.
2. Ръководството на групата общински съветници от БСП да разработи график за провеждане на срещи с населението от общината за обсъждане на съществуващите проблеми и мерки за тяхното решаване.  В тези срещи да се осигури участието и на народни представители от 26 МИР и представители на общината.
3. За разясняване на провежданата политика от представителите на БСП в интерес на хората от общината да се подобри участието на наши представители в предаванията на Кабелна телевизия Ботевград  и подготовката на писмени материали за средствата за масова информация в общината.
 
„Идеята, която имах преди конференцията бе трите общини Ботевград, Правец и Етрополе да имаме единна кандидатура от нашия район”, заяви д-р В.Златева и благодари за номинацията й, която тя приема като оценка за нейната работа и като оправдано доверие. „Можем да имаме народен представител, ако работим упорито, всеотдайно, не само с хората около нас, но със своите съседи и приятели. Напускайки тази врата, започва нашата отговорна задача – на изборите на 26 март най-много гласове в общината да получи БСП, за да имаме депутат”, призова д-р Златева.
 
„Днес промяната в БСП и страната е наложителна. Тя започна по волята на делегатите на 49-ия конгрес на партията с избор на нов председател Корнелия Нинова и с избирането на ген. Румен Радев от народа за президент на Републиката”, това каза Николина Цолова, председател на ОбС на БСП-Ботевград по време на представянето на доклад за обществено-политическата обстановка в страната. По думите й промяната в България обаче няма да се състои без промяната вътре в БСП.  „Ние сме единствената партия, която отвори вътре в нея разговора за промяна, чрез вътрешни референдуми, пряк избор на лидера на партията, ограничаване на членството по право и делегираните членове, които години наред са в ръководни органи, равни възможности за всеки член на БСП, мандатност за общински и областни председатели, мандатност на председателя и на народните представители – не повече от 12 години независимо от боря на мандатите, секторно обучение на млади политици, ясна и конкретна, ангажирана към хората управленска програма. Именно тези промени ще дадат ясен знак към обществото, че БСП отново е единствената сериозна алтернативата на досегашното правителство”. Николина Цолова заяви още, че успехът на БСП в президентските избори подсказа до голяма степен и подхода на кампанията, която предстои – "да покажем на хората, че БСП е демократична и ще следва само и единствено волята на гражданите, а няма да следва единствено тясно-партийни интереси".
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (103)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Януари, 18:04

    Правят събрания ,. Обсъждат. Издигат кандидатури за министри , президенти , дупетати и после от Правец им нареждат кого да изберат.

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Януари, 18:18

    Тази д-р Златева и за депутат ли се е нагласила? :x
    Няма да гласувам за БСП заради нея.

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: , 28 Януари, 18:25

    „Идеята, която имах преди конференцията бе трите общини Ботевград, Правец и Етрополе да имаме единна кандидатура от нашия район”, заяви д-р В.Златева и благодари за номинацията й, която тя приема като оценка за нейната работа и като оправдано доверие. „Можем да имаме народен представител, ако работим упорито, всеотдайно, не само с хората около нас, но със своите съседи и приятели. Напускайки тази врата, започва нашата отговорна задача – на изборите на 26 март най-много гласове в общината да получи БСП, за да имаме депутат”, призова д-р Златева. - ти освен за теб и родата си за друг немислиш,какъв народен представител
    ще станеш като си си вирнала главата и не виждаш нищо повече освен на твоята маса.Нахалница,егати и самочуствието.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: = 28 Януари, 18:29

    загрех за тая държава щом Златева ще решава народните съдби.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Георги Невлев 28 Януари, 18:46

    Млади,колко да са млади,дърти комуняги,аман от тази напаст!Ако има ограничение за средно образование възраст до 70г. за право на глас=приблизително 5% за БСП на Курнелия Нинова и комсомолците :lol: :lol: :lol: ! Забравих за Якимовото лъжливо овчарче,ама той е безинтересен :lol: !

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 28 Януари, 19:27

    "Да покажем на хората, че БСП е демократична " по- голям смях не бях чувал. Много е зле положението,всичко е на всяка цена , а само заблуждават хората, че мислят за тях. Особено дофторката

  • 9.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 28 Януари, 19:52

    Toзи, който не се провали на изборите за кмет, се провали веднага след това и продължава с провалите. Понеже също е социалист!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (239)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (133)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete