Понеделник, 29 Април 2024, 07:08

“Булгартрансгаз” ще извършва спасителни археологически проучвания в землището на Чуковезер

26 Март 2021, 16:21
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1118 0


“Булгартрансгаз” ЕАД уведомява собствениците или ползвателите на имоти в община Драгоман, че във връзка с реализацията на обект „Междусистемна газова връзка България – Сърбия на българска територия" е възложено извършването на спасителни археологически проучвания на територии, за които има данни за наличие на археологически обекти във връзка с разпоредбите на чл. 161 от Закона за културното наследство (ЗKH).

Поради обстоятелството, че в имоти в землището на село Чуковезер е установено наличието на археологически обект/и, собствениците или ползвателите на поземления/те имот/и, следва да осигурят достъп на лицата, получили разрешение за извършването на теренно проучване, за осъществяване на дейностите по проучване и опазване на археологическите обекти.

Имотите може да се видят на снимката.


На собствениците и ползвателите на имотите, в които ще се провеждат археологически проучвания, „Булгартрансгаз" ЕАД дължи обезщетение за времето, в което са извършвани дейностите по проучване и опазване на археологически обекти. В тази връзка със собствениците и ползвателите на засегнатите поземлени имоти ще бъдат сключени писмени споразумения за уреждане достъпа и размера на дължимото обезщетение. Обезщетенията се изплащат от „Булгартрансгаз" ЕАД в срок до 30 (тридесет) работни дни след датата на двустранното подписване на договор между страните и след представяне на оригинална фактура за дължимата сума (когато е приложимо).


Спасителните археологически проучвания на обект „Междусистемна газова връзка България – Сърбия на българска територия" се реализират по Проект „Завършване на подготвителни дейности, необходими за начало на строителството на Междусистемната газова връзка България - Сърбия", финансиран от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete