Вторник, 7 Май 2024, 15:04

Бунтът на общините продължава! И в Златица недоволни от програмата за саниране

19 Януари, 16:44
(3) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 1025 1


Любомир Цветков е изпратил поредното остро писмо до МРРБ заради класираните проекти по националната програма за саниране. Кметът на Златица подобно на колегите си от Пирдоп и Костенец смята, че малките общини отново са пренебрегнати, а това неизбежно се отразява и на качеството на живот и демографската криза. Според него по-големите общини вече са имали възможност да санират многофамилни жилищни сгради през целия изминал програмен период по Оперативна програма „Региони в растеж“ и ще имат такава възможност и през настоящия програмен период, което е една допълнителна несправедливост.
Община Златица е подала шест проектни предложения за саниране на многофамилни жилищни сгради на обща стойност 5,81 млн. лв.. Любомир Цветков настоява да бъде взето под внимание становището на общината, както и на останалите кметове, които публично изразиха недоволството си от публикуваните резултати от оценката на предложенията по Процедурата, и да бъдат предприети необходимите коригиращи действия.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (6) (2)
    1. добавен от: Анонимен 19 Януари, 20:07

    Това не е саниране а само лепене на стереопор и слагане на пвц дограма.. Всичко друго е да се усвоят и откраднат едни пари! Един път от фалшиви обследвания, завишаване на цени, смяна на КССта, другия път от подизпълнителите! Всякакви врътки как да се открадне, но не и да се изпълни правилно програмата!
    Одобряват проекти на нови блокове, на стари и амортизирани не! Как става това класиране е дилема с много въпросителни и съмнения да корупциони практики! Как така много от блоковете при енергийното обследване са им написали, че след санирането ще достигнат клас А на енергийна ефективност и събират максимум точки, след като специалистите казват, че такава ефективност не могат да постигнат дори новопостроени жилищни сгради?! Но аджаба за някои общини може и усвояват на 90% от лимита, а други са си изпълнили проектите по заложените критери на министерството и не могат да достигнат и 100т. като не успяват да спечелят и един проект за тяхната община... Хубава работа, но българска :(

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (219)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete