Неделя, 8 Септември 2024, 02:36

Cavalera приближават България!

12 Юли, 11:21
(2) (3)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2832 0


След поредния покорен от Cavalera голям европейски фестивал, обратното броене до концерта на братския тандем от Sepultura в София започна и до него остават броени дни! Ще слушаме Cavalera на 15 юли 2024 г., в топ лятната локация – клуб „Маймунарника“ в Борисовата градина, София.

Графикът на вечерта е:
18:00 часа – отваряне на врати
19:30 - 20:00 часа – AttaXic
20:15 - 20:45 часа – O.H.
21:15 часа - CAVALERA

Историческият концерт, който ще доведе легендарните братя Max и Igor Cavalera, ще предложи ударен сетлист, съставен от песни предимно от първите три емблематични записа на Sepultura, които не просто бележат началото на една невероятна музикална кариера, а след издържан тест на времето от повече от 35 години, са се превърнали в нещо повече от класики. Те са и сред причините фамилия Cavalera да придобие култов статус. Това са емблематичните за траш метъла: EP-то Bestial Devastation (Roadrunner Records, 1985), дебютният дългосвирещ албум на групата Morbid Visions (Roadrunner Records, 1986) и Schizophrenia (Roadrunner Records, 1987). През 2023 г. братята презаписаха и издадоха наново първите два, а преди около три седмици дойде ред и на Schizophrenia.

В над едночасовото шоу ще чуем химни на олдскуул метъл общество по цял свят като „Bestial Devastation“, „Antichrist“, „Necromancer“, „Morbid Visions“, „Septic Schizo“, „Troops of Doom“, „Escape to the Void“... В сета ще присъстват и т.нар. „медли“ (medley) / музикални букети с откъси от по-нататъшното творчество на бразилската четворка – от албума от 1993, Chaos A.D., съответно слети ведно „Refuse/Resist / Propaganda / Territory“. Очаква се да изсвирят и още един колаж от този тип - „Black Magic / Morbid Visions / Dead Embryonic Cells / R.I.P. (Rest in Pain)“ с парчета, сред които присъства и такова и от друг албум на бандата, а именно „Dead Embryonic Cells“ от Arise от 1991 г.

Накратко: Cavalera ни канят да се върнем заедно с тях към корените им – ще слушаме Sepultura на живо в „Маймунарника“ с двама оригинални членове!

В клуба ще има богато зареден щанд с оригинален мърчандайз на трите банди, участващи в концерта. Очаква се на него Cavalera да продават специални пропуски, притежателите на които ще имат възможност да се срещнат с групата след концерта. Да припомним, че в състава ѝ освен братята Cavalera, влизат още: синът на Max - Igor Amadeus Cavalera (също така представян и като Igor Cavalera Jr.), който свири на бас и настоящият басист на Pig Destroyer - Travis Stone на китара.

Билети до изчерпване на количествата в системата на Eventim и на врата в клуб „Маймунарника“. Деца до 9 години влизат без билет. Декларации за придружител ще има на входа.
https://www.eventim.bg/bg/bileti/cavalera-sofiya-klub-maymunarnika-640189/event.html

Концертът се организира от Blue Hills Events.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete