Понеделник, 2 Октомври 2023, 00:21

Часовниковата кула с номинация в категория „Туристическа атракция/обект“ в Годишните награди на Министерство на туризма

29 Ноември 2022, 12:13
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 672 0


На 28-ми ноември започна електронното гласуване за определяне на победителите в седмите Годишни награди в туризма - 2022 г. Община Ботевград участва с кандидатура в категория „Туристическа атракция/обект“ със символа на града – Часовниковата кула. Своя глас за Часовниковата кула може да дадете на адрес: https://www.tourismawards.bg/attraction-22/ . Тя е поставена под номер 4 в листата.
Обектът бе отворен за посетители през месец април и бързо се превърна в най-интересната туристическа атракция в района.

За периода от 1-ви април до 1-ви ноември, Часовниковата кула бе посетена от над 2 500 души от страната и чужбина. През обекта преминаха туристи от Великобритания, Германия, САЩ, Мексико, Гърция и други държави, както и десетки групи деца от местни и столични учебни заведения, граждани и официални лица.

На национално ниво кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, са над 100, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“.

Може да гласувате за финалистите до 23:59 часа на 05.12.2022 г. на www.tourismawards.bg, сайтът е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма. Контролът ще бъде завишен, за да се минимизират възможностите за промяна на електронния вот. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 13 декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза и грамота.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (38)

Кой трябва да бъде националният празник на България?

Анкета » коментари (38)

Кой трябва да бъде националният празник на България?

отговори
3 март – Денят на Освобождението (621)
70% Complete
24 май – Денят на българската писменост и култура (83)
70% Complete
6 септември – Денят на Съединението (45)
70% Complete
22 септември – Денят на Независимостта (51)
70% Complete
Тази дискусия е излишна, само се чудят как да разделят хората (105)
70% Complete