Събота, 4 Май 2024, 00:08

Част от АМ "Хемус" остава затворена. Направената през септември 2016г. профилактика не е дала индикации за възможни проблеми

6 Февруари 2017, 12:06
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1879 10


Част от АМ „Хемус“ остава затворена за движение заради инцидента в тунел „Ечемишка“. До осигуряването на безопасни условия за преминаването на всички видове моторни превозни средства остава спряно двупосочното движение от пътен възел „Правец“ до пътен възел „Витинска река“ на автомагистралата. В момента лекотоварният трафик преминава по стария път София - Ботевград, заяви инж. Георги Златев, директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ.
 
 
Инж. Златев обясни, че преди да започне през септември м. г. ремонтът в тръбата за Варна на тунел „Ечемишка“, която е била в много по-лошо състояние от тази, в която вчера стана пътния инцидент е направен преглед на осветителите и електроинсталацията на тръбата. Едва след това движението е било пренасочено и организирано двупосочно в нея, като са подменени няколко осветителни тела и е прегледана конструкцията.
 
Със заповед на председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов е създадена работна група, в която участват и външни експерти, специалисти по метални конкрукции. Те ще направят допълнителен оглед на металната конструкция, за да се установят причините на инцидента и какво е състоянието на съоръжението към днешна дата, за да се предприемат необходимите действия. „Тунелът ще бъде отворен тогава, когато бъде осигурено безопасното преминаване на автомобилите, тъй като това е единствената връзка със София и Северна България“, заяви още инж. Златев.
 
В момента товарните автомобили са пренасочени по обходни маршрути. Тези, които идват от Видин, Монтана и Плевен преминават през Искърското дефиле. Пътуващите от София за Варна преминават по АМ „Тракия” и през Прохода на Републиката и Ришки проход продължават към Северна България.
 
Въведената от 5 февруари 2017 г. временна организация на движението е:
 
Забранява се движението на всички МПС по АМ „Хемус“ в участъка пътен възел „Витинска река“ - пътен възел „Правец“.
 
Движението на леките автомобили в посока Видин, Русе и Варна от София се осъществява по следния маршрут: по АМ „Хемус“ до пътен възел „Витинска река“ - път I-1 до пътен възел „Правец“ - по АМ „Хемус“ до пътен възел „Коритна“ към I-3 (Русе) и I-4 (Варна). Товарните автомобили се пропускат контролирано в часовете с по-малка интензивност на движението. В останалото време препоръчваме да се ползва АМ „Тракия“ и през Прохода на Републиката и и „Ришки“ да се преминава в Северна България.
 
Забранява се движението на МПС над 12 т по пътищата I-3 Бяла-Плевен-София и I-4 Велико Търново-Ловеч-София в посока София. Алтернативният маршрут за МПС над 12 т в посока София за областите Ловеч и Плевен е: път II-35 Ловеч - Плевен - път II-13 Плевен - Кнежа - Борован - път II-15 Борован - Враца - път I-1 Враца - Ребърково - път II-16 Ребърково - Своге - София.


Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 12:12

    Защото така е направена тази "профилактика" - червените боклуци са откраднали парите, както винаги и са отбили номера, пак както винаги! И ето ги резултатите - човешки жертви и затворени пътища...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 12:44

    Защо никъде няма указателни табели, който не е минавал не може да разбере накъде трябва да тръгне. През Ботевград е направо плачевно.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 13:20

    долу при кебапчетата е ужас за минаване,коли наспирали,софянци минават,даже и тир се бе наврял там

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 13:23

    1- не са чеврените боклуци,а герберските - именно те проспаха профилактиката...

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 13:38

    Ами тъпите куки вместо да дремат на розите,да отидат да регулира движението в района на града,че е ужас!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Христов 6 Февруари, 17:32

    Профилактика по вероятно не е извършвана, а само е отчетена и парите са прибрани. Така, че не трябва да ходим 10 или 35 години назад. Проблемът е от септември 2016.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 19:56

    Прав бе Живков като казваше това което съм направил и оставил в тази държава "демократите" няма да смогнат да го боядисат. Прав бе човекът. Ремонти, профилактика, пари - човешки живот! Виновни няма! Хей демократи, Живков нямаше да ви даде да подишате такива ремонти и профилактики, камо ли човешки живот !! Свет щеше да ви се извие КРАДЦИ !

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 19:58

    Ами, много лесно става ремонтът на тръбата - тя е ръждясала, издърпва се навън почиства се от ръждата, ако има нужда се правят заварки, грундира се с минимум - много е ефикасе, боядисва се с корабен лак, после с червило и готовооо, след това се муйва в дупката и става тръба за лево движение, другата тръба за десно :P :lol: 8) :D движение

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 20:53

    #6, не се изсилвай да хвалиш Живков! Просто се крадеше по-малко тогава, та оставаше и за това, за което бяха предназначени парите!
    Впрочем, наясно ли си, че най-големите айдуци от сегашните "демократи" и "бизнесмени" са му преки наследници и кръвни роднини?

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 21:27

    Много злобееш № 8-ми. :D :D :D
    Защо ли - може би защото ти си някой от тези близките до ГЕРБ и ти изнася да хулиш хора, които реално са правили нещо, а не само са отчитали "профилактики".
    А сега на ГЕРБ нещо взе да му се клати почвата под краката-а-а :D :D :D
    И няма как да крадете толкова, калкото преди. Мъка-мъка-мъка :cry: :cry: :cry:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete