Понеделник, 29 Април 2024, 05:57

Чеърменът на българския Дистрикт на ИНЕР УИЛ Снежана Шопова посети Ботевград

19 Август 2014, 10:14
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3076 22


Снежана Шопова - Чеърмен на българския Дистрикт 248 IIW на дамската организация ИНЕР УИЛ посети вчера вечерта дамите на клуба от Ботевград. Тя бе посрещната от Виолета Филипова - член на Изпълнителния комитет на Д 248 - организатор „Връзки между клубовете”, адв. Зоя Багелейска - настоящ президент на организацията в Ботевград и паст президентка Паолина Петкова. Целта на посещението на г-жа Шопова е да се запознае със състава на клуба и неговата цялостна дейност - досегашни и бъдещи инициативи, работа по проекти и др. Тя пристигна в нашия град със своя съпруг Николай Шопов, който е паст президент на Рорати клуб в Стара Загора и бивш член на ИК на Дистрикта.
 
Срещата  е част от обиколката на чеърмена из страната. Преди срещата в Ботевград, г-жа Шопова и г-жа Филипова са посетили клуба в Пирдоп. По думите на г-жа Филипова, дамите от средногорския град са изразили желание да поддържат активни връзки и приятелство с дамите от нашия град. Тя заяви пред гостите, че основната дейност на Ботевградския клуб е насочена към подпомагане на децата от Ресурсен център и децата, лишени от родителски грижи от дома в Гурково, като един от основните приоритети в работата им.
 
Президнтката на ИНЕР УИЛ  в Ботевград адв. Зоя Багелейска запозна чеърмена с настоящия борд на клуба, който встъпи в ротация през юли. Тя не пропусна да каже, че клуба в Ботевград има най-младия паст президент в страната - Паолина Петкова. „Тя със своя ентусиазъм и младостта си, постигаше резултати с лекота”, каза адв. Багелейска. „За 4-те години и половина, в които съществува клубът ни, ние успяхме да изградим една атмосфера на уважение и доверие между нас, все жени с различни професии, обединени към добри цели. Създали сме и свои традиции в борда”, каза още президентката на ИНЕР УИЛ. На срещата присъства и президента на Ротари клуб-Ботевград Иван Багелейски, както и Валентин Ценев. По този повод тя заяви, че каузата на двата клуба е една и съща - за обединяване на усилията им към реализиране на идеи към правене на добро най-вече за децата на общината, за даряване на надежди и щастливи мигове за тях, както и работа в полза на обществото.  
 
„Светлинка е когато откъснеш от своята закуска на гладния късче. Светлина е когато намериш приятел, подал на теб ръка, а не  пръстче”. С тези думи Снежана  Шопова започна своята опознавателна реч. Тя е чартър президент на клуба на ИНЕР УИЛ в Стара Загора от самото му основаване. От 2005 до 2008 г е организатор международни връзки в Дисктрикта. В професионален план Шопова има частна фирма за търговия и туризъм. Заедно със съпруга си се развиват в частния сектор още от зората на демокрацията.
В последвалите разговори Чеърмен дистриктът  напомни мисията, залегнала в международен план на ИНЕР УИЛ, а именно „Да стопим насилието, мрака по света, да се обединим в името на доброто”.

Снежана Шопова очерта основните бъдещи цели в национален план, а именно:  
Издигане публичния имидж на ИНЕР УИЛ, затвърждаване на старите приятелства в отделните клубове и създаване на нови, продължаване на създаденото сътрудничеството  по сключените договори с Италия и Дания, партньорство с държавните институции, местната власт и неправителствените организации.

В края на разговорите г-жа Шопова връчи факел и знамето на организацията ИНЕРУИЛ, а адв. Зоя Багелейскаот своя страна й подари книгата "Усещане" на краеведа Симеонка Влайкова и знамето на клуба в Ботевград.



Източник: balkanec.bg

Коментари (22)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Август, 10:32

    Ако можеше статията да бъде написана на разбираем български цена нямаше да има...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 19 Август, 10:39

    :shock: :shock: :shock:
    утрепахте ми часовете по български!!!
    освен че, яли, пили и знамена си разменили, каква работа свършили?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Август, 10:45

    1- всяка организация има свои термини, опитай първо да ги разбереш и да се образоваш, а след това коментирай. Жалко за теб, че не знаеш неща, които се отнасят за цял свят!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 19 Август, 10:56

    3 не философствай излишно, ама как да се интересува човек, когато наистина не пишат какво полезно нещо са направили тези хора. Ако наистина са полезни с дейността си, хората ще се заинтересуват, но знаем, че такива организации по принцип обслужват нечии интереси и пране на пари, та за какво да се интересуваме...всичко е ясно...

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 19 Август, 10:58

    Sabrali se da iadat i da piat ta goliamata rabota.Az snosti biah na krachma pa za men ne pishete.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: гост 19 Август, 10:59

    Като ги гледам какви са джоконди, едва ли вършат нещо, от всички на снимките най-ми харесва Иван...

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 19 Август, 11:04

    4- ami cheti , redovno se otraziava deinostta im po mediite, ama neshto si propusnal (a). Haide stiga sys zlobata!!!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 19 Август, 12:16

    направо паднах от коня като прочетох дописката, написана уж на български език!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 19 Август, 12:43

    ами разбира се ,че няма за какво да се интересуваш, уважаеми №4-защо трябва да си затормозяваш мозъка.Щом в твоето съзнание хората се занимават само с пране на пари и обслужване на собствените си интереси -пределно ясен си!! За твое сведение-тези хора отделят лични средства ,с които вършат някои неща, които други определят като полезни.Заповядай, участвай с твоите собствени финансови средства в такива дейности-и тогава да те чуем пак.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 19 Август, 13:14

    nikakvi deinosti ne sa razvili do sega

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete