Понеделник, 13 Май 2024, 12:53

Честваме Деня на българската община

12 Октомври 2013, 10:13
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1899 3


Днес, на 12 октомври се чества Деня на българската община. На тази дата през 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. В него за първи път се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници. 
 
Всяка община избира как и с какви дейности да чества 12 октомври. Целта на отбелязване е да се популяризира дейността на местната власт, да се постигне по-добро обществено разбиране за ролята й в развитието на обществото, както и да се стимулира по-активно и съпричастно гражданско участие в процесите на управление на местно ниво.
 
"Това е ден, в който трябва да си спомним кои са хората, които са помогнали общината да се развие, да оцелее, да бъде това, което е днес и да стане, това, което искаме да стане утре", заяви в интервю за Kmeta.bg Гинка Чавдарова, председател на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). 
 
"Днес посрещаме празника в един нелек период за държавата като цяло, и за общините в това число. Не е леко, един път, заради кризата на държавността и на доверието в институциите. Вярно е, че институцията община, като че ли запазва своя позитивен имидж. Това, обаче, не ни успокоява, защото в общата атмосфера на недоволство и на несъгласие, независимо към кого то е насочено, не можем да потриваме ръце. Напротив, длъжни сме да вървим по-открито и с по-отворени, с лице към гражданите, защото те трябва да чувстват, че като част от общността, от тях зависи просперитета", каза още Чавдарова.


Източник: http://kmeta.bg/

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 13:36

    Eee, o6te nikoi ne se e "izkazal" :D .....

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 18:07

    Честито

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 13:01

    Не можем да говорим за позитивен имидж в община Правец с тези недодялани чиновници? Еле пък кмета и Албенчето! Голям цирк!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (238)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (69)
70% Complete