Петък, 3 Май 2024, 07:39

Четвърта национална конференция „Насърчаване на четенето“

14 Октомври 2015, 14:35
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 983 0


На 7.10.2015г. се състоя откриването на ЧЕТВЪРТАТА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ „НАСЪРЧАВАНЕ НА ЧЕТЕНЕТО“. Едно мащабно събитие, насочено към насърчаване на четенето и повишаване на грамотността в България.  
В периода от 7 до 10 октомври 2015 г., в гр. Велико Търново, в Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), в качеството си на Национална агенция по Програма „Еразъм+“ на Европейската комисия, организира Четвърта национална конференция „Насърчаване на четенето“.  
Темата на конференцията тази година е „Място за четене“ и  провокира и търси отговор на множество въпроси, сред които: съществува ли идеалното място за четене, как трябва да изглежда то и къде четат нашите деца?  
Във форума взеха участие учители, ученици, студенти, университетски преподаватели, представители на регионални библиотеки от страната, автори и издатели, както и повече от шестдесет участници, представили най-добри разработки в обявения от Центъра за развитие на човешките ресурси конкурс на тема „Място за четене”. 
  По време на конференцията се състояха и  три изложби:  
Изложба „Какво четеш?”  
Изложба „100 години от началото на Първата световна война - документална изложба на Дирекция "Държавен военноисторически архив" - гр. Велико Търново.  
Изложба „Старопрестолни нюанси" - на Иван Цанков-Фудулски  
Сред класираните участници е г-жа Петя Георгиева, учител по БЕЛ в СОУ „Христо Ясенов”, която взе  участие в сесиите, а през третия ден  на Конференцията е част от работна група с изказване „Провокации за четене”.  Учители и библиотекари активно обменят опит и се вдъхновяват с идеи и планове за нови методи за насърчаване на четенето! Успех!
След получаване на сертификатите всички участници даряват книга за библиотеките в с. Негован и с. Труд.  

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete