Четвъртък, 2 Май 2024, 19:00

ЧЕЗ Електро призовава за разумно потребление на електроенергия

19 Ноември 2017, 10:40
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2257 2


Ниските температури традиционно водят до ръст на сметките за ток

С понижаването на температурите в последните дни потреблението на електроенергия се повиши. Броят на домакинствата в България, които се отопляват на електричество, е значително по-висок от този в останалите страни от Европейския съюз. Статистиката показва, че през зимата консумацията на електроенергия отбелязва ръст от 30-40% спрямо потреблението през септември. Това, разбира се, се отразява и върху размера на месечните фактури.

Тъй като консумацията е основен фактор при формиране на сметката за ток, „ЧЕЗ Електро България“ АД призовава към разумно потребление и прилагане на мерки за енергийна ефективност.


Санирането на жилището ни, изключването на електроуредите, които не се ползват, изборът на уреди с висок енергиен клас са мерки, които се изплащат сравнително бързо и освен до намаляване на месечните сметки за ток, водят и до повишаване на комфорта в дома.
„ЧЕЗ Електро България“ АД от няколко месеца предлага на клиентите си електронната услуга „Енергиен мениджър“, нов продукт за оптимизиране на енергийното потребление. Чрез него потребителите получават справка за потреблението на електроенергия за 36 месеца назад, анализ на консумацията и идентифициране на възможностите за спестяване на разходи.

Наскоро Дружеството предложи на своите клиенти и ексклузивна оферта за покупка на висок клас климатици с отстъпка от 331 лв. Офертата е налична на сайта на компанията www.cez.bg и в центровете за обслужване на клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ЧЕЗ Разпределение

Коментари (2)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Аз съм 28 Ноември, 16:47

    Калорифер и ЛЕД крушки

    Ще се върна 2 десетилетия назад.
    Края на '90 години месечната ми сметка ток беше средно 100лв.
    Главния консуматор на енергия беше калорифера а за осветление се използваха обикновенни лампи със така наречената нажежаема жица
    60/75/100 вата.
    След това се появиха луминисцентни/енергоспестяващи лампи 15/20/30 вата с който замених постепенно лампите със нажежаемата жица и калорифера с климатици които станаха хит и достъпни но цената на тока се вдигна и така сметката ми за тока си остана средно 100 лв. на месец.
    Последните 5 години се изобретиха нови и още по икономични осветителни тела ,ЛЕД осветление ,3/5/7/15 вата аналогичното на тяхните предшествени лампи с които постепенно замених изгорялите луминисцентни крушки които средно искарват малко по дълго от 2 годишната им гаранция както и смених остарелия климатик със хипер инверторен,но уви сметката ми за ток си остана средно 100 лв. на месец,защото енерго снабдителите си вдигнаха отново цените на тока.
    Ако изобретателите на енергоспестяващите уреди не се похвалят в близкото бъдеще с по ефективни и икономични енергоконсуматори се опасявам че моята средна сметка за ток при същите параметри на консумация няма как да си остане средно 100 лв. на месец,както през последните 20 години единствено ако електро снабдителите поставят мораториум на промяната на цените ще ни се даде възможност да компенсираме за нови по високи енергийни цени,след като по нови и икономични изобретения ни накарат да напълним отново хазната с 20%ДДС за новите ни покупки на същите или другия вариант свещи за осветление и твърдо гориво за отопление.
    Само не успях да разбера за какво беше тази гонка на растящи цени на енергията като приходите на енего разпределителните компании си останаха същите с исключение че ние консуматорите се набутахме с нова по икономична техника.
    Мисля ,че същото важи и за цените на горивата по отношение на литър за километър със заместващ вариант магаре каруца.
    И сега ЧЕС ни призовава към разумно потребление,много мило от тях,благодаря за съвета.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete