Събота, 27 Април 2024, 09:57

ЧЕЗ няма да снабдява крадците на ток за 2 години?

27 Юни 2012, 08:24
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 978 0


Лицата, които бъдат хванати да крадат ток, няма да имат право да стават клиенти на енергото поне 2 години. Това предлага доставчикът на електроенергия за Западна България - ЧЕЗ, съобщава ekipnews.com.
Електроразпределителното дружество предлага това да бъде записано в новия закон за енергетиката. Подобна практика съществува в Чехия.

Според българските абонати мярката е добра, но прекалено крайна. Въвеждането на строги наказания срещу кражбата на ток поиска едно от електроразпределителните дружества. От ЧЕЗ предлагат домакинствата, които бъдат хванати че крадат ток да не могат през следващите 2 години да бъдат абонати на дружеството. Тъй като сегашното законодателство не позволява подобна рестрикция, чешката компания иска промените да влязат в сила с приемането на закона за енергетиката.

"Промените в закона за енергетиката предстоят да бъдат приети скоро и той ще позволи съвсем скоро пазара да се отвори и на практика да не са само три снабдителите а да са повече и клиентите да имат право да си избира при кого да отидат така че това за в бъдеще ще заработи. В никакъв случай не може да се толерира поведение тип кражба" - каза Зорница Генова, мениджър на ЧЕЗ.

Според абонатите мярката е добра, но прекалено крайна. Предложенията все още не са депозирани пред ДКЕВР и пред министерството на икономиката енергетиката и туризма.

Източник: http://dir.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete