Сряда, 8 Май 2024, 09:09

ЧИСТИ УЛИЦИ - ЧИСТ ВЪЗДУХ в община Костинброд!

18 Август 2023, 23:31
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 585 1


Община Костинброд закупи 2 КОМУНАЛНИ МНОГОФУНКЦИОНАЛНИ МАШИНИ за почистване на улиците и поддържане на зелените площи на територията на града и селата.

Компактните машини МС130 от Kärcher Professional са подходящи за целогодишна употреба!

Благодарение на новата техника - отпадъци, листа, мръсотия и сняг по улиците, пътеките и откритите пространства ще се почистват през цялата година, за да се поддържа постоянно техния привлекателен външен вид.

Прикачните уреди и инструменти дават възможност за:

 Изключително модерна почистваща техника, включваща метене на улици с намокряне на четките и изсмукване на отпадъците, за да няма запрашеност;
 Косене на тревни площи чрез косачка и събиране на окосена трева;
 Храсторез и поливно рамо за поддръжка на градини;
 Гребло за почистване на сняг и система за опесъчаване;
 Напълно автономна мобилна водоструйка с подгряване на водата, с които ще се почистват целогодишно улиците и терените, площадите и детските градини на територията на общината.

Високотехнологичните, мултифункционални и многофункционални машини ще бъдат използвани и за отстраняване на особено тежки замърсявания чрез системата за мокро почистване, която и ще премахва и фините прахови частици. По този начин ще почистват щадящо и ефикасно. С помощта на автономната водоструйка с подгряване на водата ще могат да се дезинфекцират външните площи и да се премахват плевели по тротоарите, площадните пространства и банкетите на улици и пътища.

Екипът на Керхер ще обучи служителите на общинското дружество “Общински превози Костинброд” ЕООД и на общинското предприятие „Водоеми и пазари - Костинброд“ да работят спокойно и ефективно с многофункционалните машини, за да могат те от своя страна, да се грижат и поддържат чистотата на града на европейско ниво. Двете машини се управляват с категория "B".

Цялата техника се помещава в базата на „Общински превози Костинброд“ ЕООД, като там са позиционирани всички прикачни уреди и служителите, който ще управляват комуналната техника ще могат да оборудват машината, в зависимост от нуждата на обекта.

Възлагането за извършването на определените дейности с машините и контролът по косвеното им осъществяване ще се ръководи от Общински Инспекторат – Костинброд.

На представянето на многофункционалните машини присъстваха кметът на община Костинброд, Трайко Младенов, зам.-кметовете инж. Габриела Трайкова и инж. Теодора Гогова, инж. Красимир Дебеляшки- еколог на община Костинброд, общинските съветници: Мариян Младенов, Иван Иванов, Валентин Делчев и Димитър Григоров, Тошко Тодоров - управител на „Общински превози Костинброд“ ЕООД, Александър Спасов - директор на общинското предприятие „Водоеми и пазари“, Борислав Борисов - кмет на село Петърч, служители на общинска администрация-Костинброд и представители на Керхер България.

Кметът на община Костинброд благодари на целия общински съвет за взетите решения, община Костинброд да се превърне във все по модерна и развита община.

Представителите на фирмата направиха презентация на техниката и за броени минути, само с един обслужващ я служител, може да се конфигурира от машина за метене по улици и тротоари в машина за тяхното миене и поливане на цветя и дървета по тях.

Комуналната техника е закупена с отчисления, които община Костинброд заплаща по сметка на РИОСВ-София при депонирането на ТБО /твърд битов отпадък/ на регионалното депо! Натрупаните отчисления могат да се ползват за закупуването на транспортно/комунална техника, обезпечаваща функционирането на общинската система за управление на отпадъците.
Във връзка с изложеното, община Костинброд не разходва средства от бюджета си за закупуването на комуналната техника!

По-чистият въздух носи ползи за здравето на хората! А здравето трябва да е на първо място във всяко едно местно управление.

Община Костинброд ще продължава да закупува комунална техника до пълното превръщане в екологично чиста община!



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Август, 18:17

    Браво,ще се случи ли това някога и в Ботевград?От дългата липса на дъжд,и оскъдното почистване на улици и тротоари,почти не се диша.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (220)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete