Четвъртък, 28 Март 2024, 13:22

Членът на УС на Балкан Цветан Луканов: Целим по-голяма прозрачност и популярност на баскетбола ни

18 Октомври 2012, 16:16
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 4073 3


Цветан Луканов представляваше ръководството на Балкан на пресконференция, свикана от тима преди началото на новия сезон в НБЛ. Членът на УС на клуба разказа за целта на смяната на ръководството, строителството на новата спортна база в Ботевград и целите пред новите ръководители:

„Ботевград е един град с традиции със спорта, основно в баскетбола. Общинското ръководство полага доста усилия и отделя доста средства за тези начинания през годините. Имайки предвид че през последните две години се правят много сериозни инвестиции в построяването на нова спортна зала, има решение от тази година се направи нова селекция и нов облик на баскетболния клуб. Това е с цел постиженията на отбора да са подобаващи за тази нова спортна площадка не само за Ботевград, а и за страната. По предварителни разчети и договорните отношения, инвестициите са около 8 млн.Надяваме се през следващия сезон Балкан вече да играе домакинствата си в нея.”

Относно целите пред отбора, членът на УС на тима каза: „Ние имаме доверие в селекцията на Петър Клечков и искаме подобаващо място. Винаги повече е по-добре. Сезонът ще покаже, но в крайна сметка бихме желали да бъде в тройката.”

По въпроса кое ръководство – новото или старото ще ръководи ботевградската школа, Луканов каза: „На последното заседание на управителния съвет на членовете от старото ръководство, които в момента са в УС бе възложено да представят тяхното виждане за това как да продължи развитието на школата. Това ще се случи на следващото заседание и тогава ще се вземе решение как ще се работи с школата. Във всички случаи трябва да има синхрон в ръководството и на школата, и на отбора, и мисля че ще го постигнем.”

За отлива на зрителски интерес и дали със смяната на ръководството и отбора феновете ще се върнат в залата, той обясни: „Разчитаме на това. В крайна сметка мнението на обществеността в Ботевград се формираше от феновете. Те, имайки предвид съгласията и несъгласията си с ръководството, просто формираха нагласите. Сега искаме да има по-голяма прозрачност и популярност, с която да променим това формиране на мнението на цялата общественост. Ние много държим на феновете и ги уважаваме, те са част от отбора, но имаме нужда и от това цялата общественост да разбере какво се прави с баскетбола в града.”

Източник: http://bgbasket.com

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 16:21

    А къде беше гого Тулата?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 21:31

    Всички започват с прозрачност! До момента всичко в Балкан е тайна - мачове на закрити врати, мъгла около селекцията, неведение откъм трньорски състав в школата... Абе, голяма прозрачност ти казвам! Въпреки всичко - УСПЕХ!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 06:59

    Колкото всичко е прозрачно в общината, така и в балкан.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete