Сряда, 15 Май 2024, 19:41

Д-р Александър Симидчиев празнува в с.Негушево деня на правото на избор и чиста природа

26 Юни 2021, 20:57
(2) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1571 2


Д-р Александър Симидчиев от „Демократична България“ беше гост на честването на 10-годишнината на първия успешен местен референдум у нас – в с. Негушево, община Горна Малина.

Селото се прочу през 2011 г., когато с референдум защити чистата природа и отказа да даде земя за сметища, мини или кариери. Подкрепиха го жителите на цялата община. Оттогава местните хора отбелязват всяка година Празника на правото на избор. Те поканиха д-р Симидчиев и Кристина Касабова, седма в листата на „Демократична България“, да празнуват заедно.

Пулмологът е известен със своята силна гражданска позиция в защита на чистия въздух и чистата околна среда. Не е случайно – неговата специалност са белите дробове, а те не могат без чист въздух. Както не е случайно и, че д-р Симидчиев е един от най-големите авторитети за обществото през тази година и половина на пандемия - с лекарската си компетентност и добрите съвети за мерките срещу Ковид-19.

Д-р Симидчиев не се качи на сцената, за да държи речи на празника. Пожела да остане при публиката, а местните хора не го оставиха дори за минута. Естествено, въпросите към кандидата за народен представител бяха за хаоса в здравеопазването и за наболялата нужда от здравна реформа. А той отговаряше на всеки въпрос – как да спре източването на пари, как електронните направления и пациентски досиета ще отърват хората от обикаляне по лекари, болници и ТЕЛК-ове и от купищата документи, какво трябва да се прави със спешната и с болничната помощ, за да се лекуват по-добре пациентите.

На предишните избори д-р Симидчиев беше народен представител от София област за пръв път и бе председател на здравната комисия в парламента.

Сега отново е кандидат за народен представител и водач на листата на „Демократична България“ - номер 23 в бюлетината.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (8) (1)
    1. добавен от: Анонимен 27 Юни, 13:47

    Селото с референдум е отказало да даде земя за мини и сметища, а в Елин Пелин Кмето Ивайло Симеонов еднолично, тихомълком и със схема разреши построяване на завод за преработка на пластмаси, който постепенно ще отрови въздуха, почвите и водите.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Юни, 09:00

    Прекрасни. Доктор Симидчиев и г-жа Касабова са прекрасни. Такива земни и добри хора ни трябват в парламента.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (241)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete