Понеделник, 6 Май 2024, 00:24

Д-р Христо Мермерски: "Как да провеждаме домашно лечение?"

9 Октомври 2014, 18:50
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5059 2


Организаторите на медния фест, който ще се проведе от 9 до 12 октомври, бяха поканили д-р Христо Мермерски. В тази връзка, днес от 17:30ч пред пълния малък салон на читалище „Христо Ботев” се проведе среща с него. Той говори за лечебните свойства на пчелните продукти. Събитието започна с встъпителни думи на г-жа Веселка Маринова, председател на сдружение „Онкоболни и приятели” гр. Ботевград.
Д-р Мермерски е член на пчеларско дружество. Има 26 книги за здравословно хранене и билки, както и 450 статии. Дейността му е съсредоточена върху четири основни направления: консумиране на храни, чрез които да се излекуваме; лечение чрез лечебни билки; соколечение (при тежки операции); и последното направление  - забавяне на стареенето. Заедно със сина му искат да създадат кисело мляко с пет вида бактерии, което се приема при лечение с антибиотик.
Статистиката показва, че  към този момент в България има 750 000 болни от диабет и на 20 жени, една страда от заболяване на щитовидната жлеза. Затова д-р Мермерски призовава да консумираме повече храни, които да ни предпазят от заболявания. По време на срещата той разкри много рецепти за домашно лечение на най-често срещаните здравословни проблеми. Това са бъбречните и чревни заболявания, кървенето на венците, слабата имунна система, рак на дебелото черво и на гърдата, високо кръвно, косопад, хемороиди.
Споделяме с вас и някои от методите за домашно лечение, които д-р Мермерски разкри:
Приемането сутрин и вечер на чаша топла вода с лъжица ябълков оцет и лъжица полифлорен мед пречиства организма.
Към една бутилка червено вино се добавят две връзки магданоз, две лъжици ябълков оцет и се сваряват 6-8 мин на бавен огън. Когато изстине, се прибавя 350 г мед, защото, добавен в гореща течност или смес, медът губи свойствата си. Това помага за подобряването на сърдечните функции. Д-р Мермерски подчерта, че всички продукти трябва да са домашно производство, за да се радваме по-дълго на живота.
За решаването на проблема с кървенето на венците, той препоръчва два пъти в седмицата да се мажат с прополисова тинктура.
Тези и още много съвети получиха присъстващите на събитието. Д-р Мермерски любезно отговори на всеки допълнителен въпрос. Той е категоричен: „Хората, които ядат мед, имат силна имунна система. Нашата храна е нашето лекарство”.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 9 Октомври, 21:50

    Абе къде е Деската от музея - липсва ми на фона :?:

  • Отговори (0) (1)
    2. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 07:54

    Можеше поне тук да ни го спестите въпросния доктор!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete