Петък, 3 Май 2024, 22:24

Д-р Петър Берон ще сподели своите приключения с жители на Ботевград

22 Април, 12:03
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 563 6


На 23 април 2024 г. от 18:00 часа Ротари клуб - Ботевград ще представи един от най-изтъкнатите български учени и изследователи - д-р Петър Берон, в историческия музей на града.

Д-р Петър Берон е роден в София през 1940 година и е работил в Института по зоология и Националния природонаучен музей при БАН за период от 1963 до 2010 година. През единадесетгодишния си мандат е бил директор на музея. Специализирал се е в областта на пещерната фауна и се занимавал със спелеология още от 1955 година, претърпявайки специализация във Франция.

Също така, д-р Берон е бил председател на Българската федерация по спелеология от 1985 година и е участвал в редица международни спелеологични експедиции в различни части на света, включително Куба, Китай, и Виетнам. Той е откривал множество нови видове пещерни и други животни и е описал част от тях.

Срещата представлява уникална възможност за жителите на Ботевград да научат повече за научната и пещерната дейност на д-р Берон, както и да споделят неговите научни и приключенски изживявания.



Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (3) (2)
    1. добавен от: Анонимен 22 Април, 19:51

    Господин Петър Берон, един забележителен българин, полезен учен, човек. А какво ли ще се случи с българската пещерна и подпещерна фауна, българските пещери, земя, народ, след като е било дадено съгласие от продажните български политици да се складират ядрени отпадъци в български пещери и др. природни обекти, вкл. на 90 км от София...Заради колониалните и корпоративни интереси на най-наглия колонизатор САЩ, от които са купени вече 6 ядрени реактора, но нито един не е монтиран, а също заменят руското ядрено гориво с американско. Тези предателства не са за българските интереси, а точно обратното!

  • Отговори (4) (2)
    2. добавен от: Анонимен 22 Април, 19:53

    Четох коментар, че навремето и Меглена Кунева е обещала на нашата земя, пещери да се складират ядрените отпадъци на други европейски държави. Предатели!

    • (2) (2)
      1. добавен от: Анонимен 22 Април, 22:30

      Предатели са,и нищо повече, особено тези като Кунева, а народът овчи.

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 23 Април, 22:09

    :x :x :x

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete