Петък, 3 Май 2024, 16:59

"Да върнем община Етрополе на гражданите!" - Йордан Гаврилов; "Най-важният актив в една община са хората" - инж. Владимир Александров

25 Октомври 2023, 17:38
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2468


„Изпратих сигнали, до КПКОНПИ за конфликт на интереси, срещу досегашният кмет Димитър Димитров и неговият брат, както и за други лица от обкръжението на кмета. Оказва се, че на територията на община Етрополе е изграден един кръг от 20 фирми, към които голяма част от общинския бюджет, през годините, отива към тях, /за изхранване, за социален патронаж и др. /.“

Това заяви по време на предизборния дебат, в студиото на „Балканец“, кандидатът за кмет на община Етрополе от „Партията на Зелените“ – Йордан Гаврилов.

Дебатът се проведе с участието на двама от кандидатите за кмет, а именно: Йордан Гаврилов и инж. Владимир Александров от МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“.

Третият, заявил участие, кандидатът на ПП „ГЕРБ“ – Младен Недков, отмени своето участие в деня на дебата, поради "възникнал неотложен ангажимент", а досегашният кмет – Димитър Димитров и настоящ кандидат, не отговори на отправената до него покана.

В студиото на „Балканец“ Йордан Гаврилов призна, че е бил заплашван:

„Преди парламентарните избори, пристигна лаборатория в Етрополе, по мой сигнал, която взе проби от пътя за качеството но на строежа на пътя. Тогава научих чрез трети лица, че съм щял да си получа възмездието от собствениците на фирмата, която строеше пътя.

Сега си провеждам кампания, обявявам в едно заведение среща с хората и на следващия ден собственикът на сградата, в която се помещава заведението предупредил наемателя да не ми се предоставя място.“


Кандидатът за кмет – инж. Владимир Александров посочи част от приоритетите си в управленската програма, а именно:
- Изграждане на пречиствателна станция за питейни води. Подобряване на водоснабдяването във всяко едно населено място и осигуряване на чиста питейна вода;
- Подпомагане с парични средства семейства с репродуктимни проблеми
- Създаване на ефективно и модерно здравеопазване; Провеждане на изнесени профилактични прегледи по селата
- Изграждане на дневен център за деца с увреждания
- Оптимизиране на местните данъци и такси
- Създаване на общинска охранителна фирма и поставяне на видеонаблюдение
- Създаване на приют за бездомни животни
- Създаване на фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес“

„За мен човекът, който трябва да управлява една община, трябва да е преди всичко човек, визионер, човек с цели и мечти, човек с екип. Ако в мое лице виждате такъв човек, подкрепете ме с номер 68.

Нямам болните амбиции да управлявам община Етрополе, но искам да живея прозрачно и чисто.

Не на страха! Най-важният актив в една община са хората!“, каза в заключение кандидатът за кмет на община Етрополе – инж. Владимир Александров.

За кандидата Йордан Гаврилов, който е с номер 26 в бюлетината, приоритет е:

„Създаването на общинско предприятие, което да изпълнява обществените поръчки. Бюджетът на община Етрополе е достатъчен за това и тогава ще има отговорност. Какво става сега – подаваме сигнал срещу определена фирма, която извършва обществените поръчки и липсва контрол; налице е изкуствено завишаване на цените. Един от последните ремонти на сградата на общината е скандален – 1 млн. 700 хил. лв. За тези пари може да се построи нова сграда. Кметът Димитър Димитров се оправдал, че трябвали средства за друго – 150 хил. лв. и затова част от парите били отклонени. Това са абсурдни неща и затова моето мото в тази кампания е: „Да върнем общината на гражданите!“ Защото сега тя е на частни лица.

„Купуването и продаването на гласове са престъпления!“







Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete