Понеделник, 29 Април 2024, 15:37

Данаил Христов от град Правец: Вярвах, че ще победим с отборна игра

27 Септември 2012, 21:14
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2666 3


Победителят на турнира 3х3 на ON!Fest Данаил Христов от град Правец: Вярвах, че ще победим с отборна игра

През уикенда в София се проведе фестивалът On!Fest, на който имаше и турнири по 3х3 за няколко възрасти. След него станаха ясни и щастливците, които ще имат възможност да гледат двубоя Фенербахче - Бостън Селтикс на 5 октомври в Истанбул. Това са отборите, спечелили първите места при мъжете и жените. В турнира взеха участие общо 57 отбора и 230 състезатели, разпределени в различни възрасти, пол и отличия.

Данаил Христов от град Правец е част от състава на победителите в стрийтбол турнира, провел се в рамките на ON!Fest 2012. Той, заедно със съотборниците си, спечели билети за мача Фенербахче – Бостън Селтикс, който ще се играе в Турция, а ето какво каза Данаил пред balkanec.bg:

Как протече турнира?
Турнирът беше много силен. Отборите бяха 33 над 18 години, в която категория беше и нашият отбор. Ние станахме първи в нашата група. Нататък стана още по-трудно, защото останахме само сериозни отбори.

Доволен ли си от организацията на този турнир?
Като цяло организацията беше на много високо ниво. Игрището и кошовете бяха професионални за 3x3 streetball, настилката беше оригинална за тези състезания.

Мислиш ли, че показа от себе си най-доброто в този турнир?
Мисля, че като отбор се справихме перфектно. За два дни и с толкова много добри отбори станахме победители. Също така съдиите бяха на ниво професионалисти. Имаше конкурс по тройки и забивки от всеки отбор по един състезател. Аз станах 2- ри на тройките с 3 от 5, изпревари ме едно момче с 4 от 5.

Коя част от играта ти беше най-трудна?
През цялото време не ни беше лесно, но финалът ни беше много труден. 

Какво ви помогна най-много, за да победите?
Успяхме да победим благодарение на много раздаване от сърце и отборен дух, въпреки че бяхме трима без смяна. Изкарахме целият турнир без почивка, а другите отбори си имаха смяна. Въпреки това ние издържахме физически с много отборна игра и раздаване докрай.

Очакваше ли, че ще станете първи?
Очаквах да се класираме на някое от първите места и имах надежда, че ще спечелим. Състава ни е много добър и вярвах, че заедно ще станем първи. 
Отново с този състав, с който спечелихме, сме побеждавали много турнири от веригата Vivatel миналата година. Станахме 3-ти и на най-големият турнир по Streetball в България. Побеждавали сме и в много турнири по градовете.

Доволен ли си от наградата - двубоят Фенербахче - Бостън Селтикс на 5 октомври в Истанбул ?
Много съм доволен от наградата. Това ще бъде за мен една сбъдната мечта да гледам отбор от  NBA и много звезди на големия баскетбол на живо и то в уникална зала.
Ще бъде и една много приятна екскурзия с преспиване в хотел в Турция, но най- много се радвам за сбъднатата ми мечта да гледам най-големите играчи.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Септември, 22:11

    bravo dani :)

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Септември, 22:27

    Евала, браво на момчето.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Септември, 10:00

    ЧЕСТИТО !!!БИЙТЕ НА PЕД ДА ВИ УВАЖАВАТ!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete