Понеделник, 29 Април 2024, 06:25

Данък "десятък" отпада, готвят коледен пенсионерски бонус

2 Юли 2013, 15:48
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 860 0



Червените спешно пишат и закон за младежката заетост

Левият депутат Дора Янкова обяви на личния си сайт, че от догодина ще отпадне несправедливият, както го нарече тя, данък върху лихвите на банковите депозити, въведен миналата година от бившия финансов министър Симеон Дянков.
"Този данък е още едно доказателство, че ГЕРБ стовариха кризата върху най-бедните и честни българи и затова смятаме да отпадне", настоя Янкова, която е член на парламентарната комисия по бюджет и финанси.
По думите й истинският проблем в момента са милиардите в офшорни сметки, за които не се плащат данъци и се ощетява държавата.
Тя спомена още, че предстои приемането на три важни законопроекта - най-напред за младежката заетост, предвиждащ преференции за работодатели, които наемат младежи до 29 години, на които държавата ще поеме част от осигуровките. По тази програма правителството е договорило еврофинансиране от 60 млн. евро.
"В обектива е и грижата за възрастните хора. Предстоят промени в Кодекса за социално осигуряване, с които от 2014 г. да се преустанови нарастването на възрастта за пенсиониране и същевременно даване на възможности за по-ранно пенсиониране при недостиг от 2 години стаж и възраст", посочи тя.
Дора Янкова допълни, че предстои и връщане на "швейцарското правило" за индексация на пенсиите, а до края на седмицата ще стане ясно и какви ще са коледните добавки за пенсионерите.

 

Източник: Днес

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete