Петък, 19 Април 2024, 16:21

Държавният глава: Който не гласува, оставя на произвола на чуждия избор съдбата на Родината, своята и тази на близките си хора

1 Април 2021, 15:49
обновена на 1 Апр 2021
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2484 35


Обръщение на президента Румен Радев към народа:

Скъпи сънародници,
В неделя, 4 април, ще се проведат редовните избори за Народно събрание.
Всички ние, пълнолетните български граждани, ще имаме възможност да изберем кой да управлява Родината.

Конституцията дава правото на всеки от нас да прецени по-свободен ли е днес, отколкото преди четири години? По-богат ли е? По-достоен ли се чувства като гражданин на днешна България, отколкото е бил преди? Дали разчита на българското правосъдие, на българските болници, на полицията, на училищата и университетите, в които се образоват децата ни? Или се налага да плаща повторно за това, за което вече е платил с данъците си.

Кому да поверим бъдещето си е въпросът, който следва да определи нашия избор. Онзи, на когото поверим хазната, ще може да похарчи средствата, за да защитава или напротив - да ограничава свободата ни. От него до голяма степен ще зависи дали ще чуваме истината в обществените медии, дали ще можем да разчитаме на бързо и справедливо правосъдие, дали държавата ще ни подаде ръка, когато сме в нужда. Най-сетне, от нашия избор зависи дали децата ни ще останат в България или ще търсят щастието си далеч от Родината. Дали внуците ни ще разговарят с нас на български.

Приключва един мандат, белязан от скандали, разкрития, протести и икономическа криза. Доверието в старото Народно събрание отдавна рухна. Хиляди българи поискаха предсрочни избори още през лятото на миналата година. Получиха отказ с аргумента, че не бива да се правят избори насред пандемията.

Дойде време за редовните избори, но както виждаме, пандемията е още тук и неясно докога. За изминалите месеци кризата се задълбочи. България загуби лекари, медицински сестри, учители, много от нас загубиха близки хора не само заради коронавируса, но и заради блокирания достъп до здравеопазване. Смъртността е рекордна, но страхът не е изход. Отлагането не е решение. Време е да теглим чертата. Време е за нови идеи, нови хора и ново доверие в институциите.

Много бе сторено с годините, за да бъдат отблъснати българите от политиката. Това е удобно за враговете на свободата. Стотици хиляди сънародници зад граница и този път няма да успеят да гласуват за бъдещето на България, в която мнозина копнеят да се върнат. Но каквито и да са преживените от нас разочарования, веднъж на четири години ние имаме право да се произнесем относно своето бъдеще. В изборния ден всеки от нас, млад или стар, богат или беден, има своя равен дял в съдбата на България и трябва да го вложи премислено, критично и осъзнато. Който не гласува, оставя съдбата на Родината, своята и тази на близките си хора, на произвола на чуждия избор. На контролирания и купения вот, които са печален факт от години.

Затова призовавам всички Вас, пълнолетните българи: мислете, преценете, гласувайте. В неделя всичко зависи от нас.

Благодаря Ви за вниманието!




Източник: balkanec.bg

Коментари (35)

  • Отговори (12) (2)
    1. добавен от: Анонимен 1 Април, 16:54

    Браво, надявам се да сте разбрали намёка.

  • Отговори (13) (21)
    2. добавен от: Анонимен 1 Април, 16:58

    тоя мишок пак изпълзя....

    • (13) (12)
      1. добавен от: Анонимен 1 Април, 19:18

      Колко ми е противен!

  • Отговори (19) (9)
    3. добавен от: Анонимен 1 Април, 17:23

    Твябва да излезем и да гласуваме. На дъното на всяка класация сме. И то защо!? Защото в последните години управляващите крадат безогледно. Ако това не беше така пенсиите и заплатите ще са два пъти по-високи. Ще живеем по - добре, няма да умираме на стълбите на болниците, образователната система ще произвежда знаещи и можещи хора.

    • (6) (11)
      1. добавен от: Анонимен 1 Април, 19:24

      Да бе, много си "умен", 3. Те, пенсиите и заплатите нали бяха "петорни" по-рано, та сега за последните 12 години са "паднали". Да ти имам главицата глупава! Един умрял на стълбите на болницата и ще го повтаряш цяла година. Обвинявай лекарите от нашата болница, друг не ти е виновен.

    • (6) (5)
      2. добавен от: Анонимен 1 Април, 20:37

      Виновни са всички крадливи мутри, които дори по време на чума продължават да крадат.

    • (3) (6)
      3. добавен от: Анонимен 1 Април, 22:36

      На някои хора, които са близо до властта не им харесват определени коментари. Пенсиите ужасно ниски. Нашите възрастни роднини едвам свързват двата края. Заплати нарастват с малко. Инфлацията отдавна го е изяла. В момента сме в здравна криза, която се управлява от тъп пожарникар и ботокс министър със съмнителни звания. За това хората се молят с часове да ги приемат в болница и накрая умират защото са отишли късно.

    • (6) (5)
      4. добавен от: Aнонимен 2 Април, 07:33

      Щом говориш за "нашите възрастни роднини", №3/3, означава, че изобщо не си в час. Нашите родители получаваха нищожни заплати и пенсии, които не се подобриха при всичките правителства в демокрацията. Децата на "нашите възрастни роднини" получаваха ниски заплати с ниско осигуряване и съответно сега получават ниски пенсии. Правителството, управлявано от "тъпия пожарникар", започна да дава на всички пенсионери от август 2020 година всеки месец допълнителни 50 лева към пенсията. На всички пенсионери! Всяка година на 1 юли пенсиите се увеличават с определени проценти. Минималната пенсия от 250 лева нарасна на 300 лева. За ниските пенсии не е виновен "пожарникаря", виновни са комунистите, които заграбиха парите на държавата и ги изнесоха в чужбина. Защото, за да раздаваш с лека ръка високи пенсии, които не си заработил през трудовия си стаж, трябва да има, откъде да ги вземеш. Не може да работиш, без да се осигуряваш и накрая да ревеш, че вземаш ниска пенсия, и за това ти бил виновен някой друг.

    • (4) (2)
      5. добавен от: Анонимен 2 Април, 09:42

      3/4 Много си прав, но не всеки го разбира! Трябва да се разсъждава, но повечето не го могат. А пенсионерите дано не се продадат за тези 50 лева. Сега ще видим имат ли достойнство или си заслужават жалкото положение. Защото те са мнозинство, което ако гласува, може да определи резултата.

  • Отговори (22) (7)
    4. добавен от: Анонимен 1 Април, 17:27

    На ГЕРБ не им твябват здрави, доволни и знаещи граждани. Защото най - добре се управлява подтиснатият, болният и неграмотният.

  • Отговори (13) (4)
    5. добавен от: Анонимен 1 Април, 17:32

    Който не гласува, няма право ГЕРБ да псува :D

  • Отговори (7) (3)
    6. добавен от: Анонимен 1 Април, 17:49

    Браво!!!

  • Отговори (12) (22)
    7. добавен от: Анонимен 1 Април, 17:57

    Да,ще гласуваме, но не за твойте упорки .Само ГЕРБ и Б.Борисов. Мутро вън от президенството!

    • (12) (22)
      1. добавен от: Анонимен 1 Април, 19:25

      Само ГЕРБ и №28! Бойко, с теб сме!

    • (10) (9)
      2. добавен от: Анонимен 1 Април, 20:37

      Къде бе? В централния, или в Барцелона?

    • (8) (7)
      3. добавен от: Анонимен 1 Април, 22:43

      За последно викате само ГЕРБ. Това е началото на края на Бойко Борисов. С тези резултати, които се задават няма как да управлява.

  • Отговори (9) (16)
    8. добавен от: Анонимен 1 Април, 20:07

    Тая най-голяма Мутра Радев защо се не скрие под полата на Деси мимсамо се перчи .

    • (5) (6)
      1. добавен от: Анонимен 2 Април, 07:36

      Ами, че той там се крие.

  • Отговори (10) (3)
    9. добавен от: Анонимен 1 Април, 20:16

    На тези избори ще си проличи нивото на народа! Защото само неграмотните, кифлите с чалгакултурата , зомбитата, тъмнозелените и платените ще подкрепят статуквото! За съжаление те не са малко! Отгледаха си за десет години тъп електорат. Но ако всички гласуват може да си променим живота. Нека опитаме!

  • Отговори (11) (7)
    10. добавен от: Анонимен 1 Април, 20:41

    Браво, право в целта, последен достоен опит от този достоен човек да ни накара да се замислим, заслужава ли си да се живее повече така. Това не означава автоматично, че трябва да се гласува за БСП, има и други партии, изберете си каквато ви е симпатична и пробвайте нещо ново. В противен случай ще продължим да умираме по най-лошите пътища в ЕС, ще умираме по стълбищата на болниците, ще чакаме линейки с часове, ще ходим на ТЕЛК през половин година да проверяват, дали пък не ни е пораснал ампутиран крак, и купища абсурди. Цяла книга може да се напише за абсурдността на това, което доминираше последните десетина години.

    • (4) (6)
      1. добавен от: Анонимен 2 Април, 07:47

      С това умиране по стълбищата на болниците ставаш вече банален. Запитай се защо чакаш с часове линейка и защо умираш в болницата? Всяка болница си има началник и ако има нередности в дадена болница, отговорност носи този, който я ръководи. Да, на ТЕЛК ще се ходи на проверки, защото всички разбрахме как се изпразва Здравната каса от хора, правещи се на болни. И кой е виновен за това? Бойко ли или самият лекар, когото ти си поощрил да ти даде фалшив болничен, като си му спуснал в джоба пари? Книги се пишат за абсурдите в живота цял живот, не си открил топлата вода сега.

    • (0) (0)
      2. добавен от: Анонимен 3 Април, 12:54

      И още много малоумни решения могат да се изброят: задължителните технически паспорти на всички сгради, тъпото "саниране", изнасянето на всички водомери извън двора на хората, прехвърляне на задълженията от починали родители на техните малолетни деца, и много неизброими други глупости....

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete