Неделя, 5 Май 2024, 01:22

Дъжд и гръмотевици, пригответе чадърите

8 Май 2012, 06:59
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1656 0


Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще е значителна, купесто-дъждовна и на много места ще има превалявания, придружени с гръмотевици. 
По-интензивни ще са явленията в часовете около и след обяд, когато са възможни и локални градушки. Почти без валежи и с доста слънчеви часове ще бъде в най-западната част от Дунавската равнина, където ще духа слаб северозападен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 22 и 27°. В София - 21-22°. Това е прогнозата за времетона Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.
По Черноморието ще има значителна облачност. На места, главно по северното крайбрежие ще превали дъжд, ще прегърми. Преди обяд вятърът ще е от северозапад, след обяд - от изток-североизток, слаб. Максималните температури температури ще бъдат между 21 и 25°. Температурата на морската вода е 17-18. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.
Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. Вятърът ще е променлив по посока и скорост. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 6°.
Атмосферното налягане ще е близко до средното за месец май.


Източник: frognews.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete