Понеделник, 29 Април 2024, 04:43

Дъждът преминава в сняг, ще трупа цяла нощ

7 Февруари 2013, 23:16
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1980 0


През нощта ще натрупа сняг и утре ще се събудим под бяла пелена. На отделни места валежите ще бъдат интензивни, придружени от гръмотевици. От северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. В източните райони все още ще духа южен вятър и там сутрешните температури ще бъдат високи до 7-8 градуса, докато в останалата част от страната минималните ще бъдат между минус 2 и плюс 3 градуса. В София се очаква живакът да падне до минус 2.
 
В планините преди обяд все още ще превалява сняг, но след обяд валежите ще спрат, а над Рило-Родопската област и облачността ще се разкъса и намалее. По билата ще продължи да духа силен югозападен, а в ниските планински райони запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 м около минус 2 градуса, на 2000 метра – около минус 6. Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.
 
В събота ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, без валежи. В неделя облачността отново ще се вплътни и ще започнат валежи, в Южна и Източна България предимно от дъжд, в Западна и планинските райони - от сняг. Ще продължи да вали и през нощта срещу понеделник, но от запад валежите ще започнат да спират, в понеделник до края на деня ще спрат, а и облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите ще се понижават.


Източник: blitz.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete