Понеделник, 13 Май 2024, 16:18

Декларация на БСП Етрополе

30 Ноември 2012, 18:18
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1873 6


На 18 ноември, както вече се писа в медиите, народният представител от Коалиция за България Кирил Добрев се срещна с жители на община Етрополе.
Кметът на община Етрополе инж. Богомил Георгиев забрани да се предоставят салоните на читалищата за среща с гражданите.
В тази връзка БСП категорично се противопоставя на такова поведение и остро осъжда решението на Кмета.
На 19-то заседание на Об С Етрополе групата общински съветници от БСП прочетоха декларация срещу този акт.
В нея се казва:
„Държавните и общинските органи са длъжни да оказват пълно съдействие при осъществяване функциите на народния представител. Народният представител има право да посещава всички държавни и общински органи, министерства, ведомства, учреждения и организации. Поведението на Кмета е грубо вмешателство в работата на ръководствата на читалищните настоятелства в селата Брусен, Лопян и Ямна.”
Съгласно чл. 2, ал. 1 и ал. 2 от Закона за народните читалища, читалищата са самостоятелни юридически лица с нестопанска цел и се самоуправляват, а читалищните салони се разрешават за ползване от ръководството на съответното читалище.
В декларацията се осъжда поведението на Кмета, който за пореден път поставя партийните си пристрастия над законите и доказва, че е партиен кмет, а не е кмет на всички жители на Община Етрополе.
„Недопустимо е да се иска разрешение за събрания на закрито. Кметът се поставя над Конституцията на Република България, където в чл. 43, ал. 3 е записано, че за събрания на закрито не се изисква разрешение.
Срещите на депутата Кирил Добрев не са  партийно мероприятие. Народният представител представлява всички български граждани. Никой друг, включително и Кметът на една община, не стои над народа.”
ОбС на БСП Етрополе

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Декември, 16:18

    Ползването на залите се заплаща. Ако БСП-то си плати, не виждам къде им е проблема.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Декември, 09:44

    ГЕРБ на кого си платиха?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 3 Декември, 11:01

    Давам пример с Ботевград. Няколко училища в града честваха 50 и 100-години от основаването си. При ползването на салона на читалището за репетиции и концерти беше заплатено. Не виждам защо трябва да намесваме политиката. Пиеш - плащаш. БКП-БСП е свикнало цял живот да командва парада.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 3 Декември, 11:53

    Не ме интересува нито една партия,но смятам че не е допринесъл с нищо за построяването на нито едно читалище та да се разпорежда с тях.В случая няма нищо общо заплащането.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 3 Декември, 17:05

    За кого говориш госпожо? Само ти си знаеш. По изказването ти личи, че и ти не си хващала лопата да строиш нещо, какво остава до строеж на читалище, но такива дървени философи ги слушахме 45 години. Благодарение на БСП стоим цял живот бедни. Кои са милионерите в България? - комунистите и то с откраднатите пари на държавата.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: анонимен 21 Октомври, 00:34

    Дето откраднаха парите са разни модели партий Новоизлюпените,, кой не е комунист от Тия дето сега са се писали към разни партий или те са по добри от тези които си останаха комунисти, това е первезно мислене да се възхваляват новоизлюпените партии боядисани

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (239)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (133)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (69)
70% Complete