Вторник, 7 Май 2024, 04:18

Делегация на Държавна агенция по храните и лекарствата в Китай бе посрещната от кмета Гавалюгов

14 Юли 2016, 15:52
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3215 37


Делегация от 6 представители на Държавната агенция по контрол на храните и лекарствените продукти в провинция Хунан (Среден Китай) бе на официално посещение днес в 15ч при кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов. Делегацията е водена от кмета на Трудовец, Веселин Драганов, който инициира срещата. Чуждестранната делегация бе в състав: Хиао Цеяун – директор на агенцията, Янг Уенуей – президент, началник отделите Хю Маохю и Уао Уонгмей и зам.директорите – Янг Хюи и Хуанг Хайпинг. От китайска страна бе изразено голямо задоволство от посещението си в Ботевград.

Кметът Иван Гавалюгов запозна гостите със социално-икономическото и културно развитие  на община Ботевград, както и със секторите селско стопанство, образование, спорт и туризъм. Китайските гости, които представляват държавната администрация са  тук, с цел проучване потенциала за изграждане на завод за храни и завод за лекарствени продукти, както и схема за разпространение на хранителни добавки в България. Кметът Гавалюгов от своя страна заяви,че на територията на Ботевград има фармацевтично предприятие с френско участие- „Джи Фармасютикълс” и българската фирма „Биовет”.

Градоначалникът изрази готовност да съдейства на китайските инвеститори  за място по реализация на бъдещо производство или друга дейност. „Ние бихме искали да знаем каква площ ви е необходима, защото ние бихме ви посочили няколко терена, от които можете да избирате. Китайските гости в отговор завиха,че в момента са в проучвателен процес и тепърва предстои да обсъдят потребностите и интереса с фирмите-производители в Китай. Кметът Гавалюгов посочи още, че би се радвал бъдещите инвеститори да изберат ботевградския район за реализация на намеренията им.

Гостите поставиха няколко въпроса относно дяловете на лекарствата, които се внасят и тези, които са българско производство; каква е средната работна заплата в района, какви са цените за покупка на терени; как стои въпросът със взаимоотношенията между общинската болница и аптеките; какъв контрол упражнява общината върху дейността на болницата и аптеките, и как се осъществява здравното осигуряване в България. Не на последно място, какво се случва с хората, които не са здравно осигурени. Кметът Гавалюгов даде изчерпателни отговори, от които  чужденците добиха реална представа за законовата уредба у нас.

В края на срещата двете страни си размениха подаръци. Кметът Иван Гавалюгов покани китайската делегация на официална вечеря в края на деня. Гостите ще посетят Исторически музей –Ботевград, а след това кметът на Трудовец ще ги заведе в Къщата-музей на Тодор Живков в Правец.
 
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (37)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: xax 14 Юли, 16:41

    На втората снимка се вижда, че г-н Драганов вече е проговорил китайски. Следващата стъпка - кмет на град Чанша, провинция Хунан. Браво г-н Драганов, само напред и нагоре

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Юли, 16:44

    Тъкмо исках да коментирам присъствието на Драганов на срещата.По голям подмазвач от него няма.Но иначе плюе по Гавалюгов-пред други хора,а сега е на първа линия

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 14 Юли, 16:53

    Чак сега ли разбрахте, че е подмазвач. И миналата седмица на обществено място не доволстваше от Ботевеградския градоначалник. На този пенсионер мечтите му растат по-бързо от годините.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 14 Юли, 16:54

    Какво работи Цеца Иванова в общината и не е ли време кмета да назначи млад, ентусиазиран човек, който след няколко месеца да поеме функциите й?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 14 Юли, 17:00

    Ей, не искаме да гледаме старите муцуни на Гошо около Гавалюгов. МАХАЙТЕ ГИ!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 14 Юли, 17:29

    Ми какво да направим като Веселин Драганов си купи гласовете? Ще го гледате още 4 години. А той мечтае й за по-висок пост.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 14 Юли, 17:30

    дрганов нали каза китаиска клиника че ше правиш. аз сам един от избирателите ти

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 14 Юли, 17:31

    гледайте го веско как се пъчи срещу камерите та да го снимат и нещо ризичката му е малко тесничка ,много сте го охранили Трудовчани ,то е така когато имаш много кредити-пълнееш вместо да отслабваш.

  • 9.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 10.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete