Неделя, 8 Септември 2024, 02:24

Делегация от Аурубис АГ и Аурубис България обмениха опит с ръководствата на Геотехмин и Елаците-Мед в областта на ESG

20 Юли, 10:03
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 4397


На 18 юли Рудодобивният комплекс на Елаците-Мед посрещна делегация от Аурубис АГ и Аурубис България. Целта на посещението бе да се обмени опит между рудодобивната компания и дългогодишния търговски партньор Аурубис - водещия производител на мед и медни продукти в Европа. Домакините споделиха и своите планове за дългосрочното развитие на Елаците-Мед, като също научиха повече и за напредъка в областта на декарбонизацията на Аурубис.

В срещата от страна на Аурубус АГ участваха Кристиян Хайн, ръководител на екипа по декарбонизация, Себастиян Ветер, мениджър от екипа за отговорност по веригата на доставки и техни колеги. От Аурубис България участваха изпълнителният директор Тим Курт, Димо Кирилов, директор „Производство“, Ивайло Георгиев, ръководител „Устойчивост и връзки с институциите“ и др.

Домакините бяха представлявани от Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин, инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед, д-р инж. Ивайло Николов, генерален директор на Елаците-Мед, инж. Стоил Димитров, генерален директор „Производство“, както и директори и мениджъри от двете компании.

Инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед приветства гостите от Хамбург и Пирдоп и сподели: „За нас е много важно да организираме подобни срещи за обмяна на опит по всякакви въпроси. Днес темата е устойчивостта по веригата на доставки, като нашите специалисти са изцяло на ваше разположение. Ще имате възможност да видите нашия напредък по темата, за нас е много важно да споделите и вашия опит, свързан с декарбонизацията и устойчивото развитие. Нашите планове за развитието на компанията са дългосрочни, като в момента сме в процедура на удължаване концесионния договор до 2041 г.”

„Като ключови партньори в критично важната верига за доставка на мед, ние обсъдихме общи теми за отчитането на CSRD и политиките за ESG. Още веднъж беше подчертано колко важни са двете компании за региона и как допринасят за подобряване на жизнения стандарт на местните хора и обществото. Очакваме да поддържаме редовен обмен с екипа по устойчивост на Aurubis в бъдеще“ – сподели след срещата г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД и член на Надзорния съвет на Елаците-Мед.

Представители от Аурубис АГ и Аурубис България разгледаха отблизо производствените дейности на рудник „Елаците“, като научиха и за основните стъпки, които компанията прилага за намаляване на емисиите от парникови газове, чрез въвеждане на нискоемисионна минна механизация и отговорни инвестиции в опазването на околната среда. Посетени бяха диспечерския център, откъдето се управляват чрез специализирани системи всички машини, работещи на рудника, както и рекултивираните над 306 дка от насипищата. Гостите се запознаха и с управлението на водите и технологията по пречистване на отпадъчни води, видяха и строителната площадка на новоизграждащото се трето пречиствателно съоръжение.

След производствената обиколка гости и домакини обмениха опит помежду си за възможността за създаване на прозрачност по веригите на доставките и за успешното развитие на принципите на ESG в техните оперативни модели.
B2B сътрудничеството и в тази сфера е от решаващо значение за дългосрочната устойчивост и отговорните бизнес практики.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Елаците-Мед

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete