Четвъртък, 23 Май 2024, 03:29

Делегация от община Костинброд присъства на честването на Деня на революцията на Унгария в Посолството в град София

18 Март 2023, 11:17
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 316 0


На 15 март Унгария отбеляза 175 години от Революцията и борбата за свобода от 1848 г., която е едно от най-значителните събития от новата история на страната.Честването на унгарския празник у нас е съпроводено с прием в Унгарското посолство в гр. София.

Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, заедно с инж. Гарбиела Трайкова и г-н Александър Ненов- зам.- кметове на община Костинброд, и г-жа Бистра Боянова- „Връзки с обществеността и международна дейност“ в община Костинброд посетиха Посолството на Унгария по покана на Нейно Превъзходителство Текла Харангозо – извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария.

На официалния прием присъстваха г-жа Сандра Мишкеди- Директор на Унгарския културен институт в Република България, политици, сред които Николай Василев, кметове на райони в град София и г-жа Екатерина Павлова- главен редактор на „Дипломатически спектър“ и съпредседател на сдружение „Спектър 21 век“, с която организирахме Мароканската вечер в град Костинброд през ноември месец 2022 година.

Нейно превъзходителство е добър приятел на община Костинброд. Посланик Харангозо е посещавала не веднъж община Костинброд. Последната й визита бе по повод изучаването на унгарски език в Първо ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд през февруари месец 2023 година.

Община Костинброд има намерение за побратимяване с унгарска община. В началото на март месец се проведе работна среща между ръководствата на община Костинброд и община Мор, Унгария като бяха набелязани няколко важни стъпки за бъдещо побратимяване на двете приятелски общини.

Община Костинброд поздравява Република Унгария по случай Деня на революцията! И изключително благодари за поканата на Н. Пр. Текла Харангозо!

Кметът на община Костинброд подари книгата “Един път, един храм, един дворец и десет века история” с историята за резиденцията на Император Константин Велики - “Скретиска”, намираща се на територията на град Костинброд.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (263)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (143)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (57)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (76)
70% Complete