Понеделник, 6 Май 2024, 21:23

Делегация от земеделския сектор от Югоизточна Европа на посещение в Правец

13 Ноември 2014, 13:47
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2517 2


На посещение в гр. Правец е делегация от земеделския сектор от Югоизточна Европа. Посещението на делегацията е по покана на Васил Грудев, министър на земеделието и храните.
Правец е избран за втория ден от визитата- посещение, тъй като е със спечелени и одобрени 30 проекта към Държавен фонд земеделие по Програмата за развитие на селските райони, на обща стойност 25,116 млн.лв., от които 11 са в изпълнение през 2014 година.  
В Правец гостуват представители на Полша, Босна и Херцеговина, Сърбия , Черна гора, Косово, Италия и Европейската инвестиционна банка. Основната цел на визитата е гостите да се запознаят с проекти по различните мерки на ДФЗ -по мярка 313-”Насърчане на туристическите дейности”, 321- ” Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и  322- ” Обновяване и развитие на населените места”, по които община Правец е договорила 20 проекта с обща сума на инвестицията 22.920 млн.лв.
В частност страните от Югоизточна Европа сега стартират свои проекти по програмата ЛИДЕР- създаването на Местни инициативни групи и опита на МИГ Ябланица- Правец е един от общо 35 такива в страната. "За община Правец седем са проектите, по които бенефициент е община Правец, спечелени чрез МИГ Ябланица - Правец". Някои от проектите са: Реконструкция на улици и тротоари по плана за регулация на гр. Правец- ул. “Стара река и ул Младост; Проектиране и реализация на ново художествено-пространствено оборудване на експозицията на исторически музей Правец - срок за изпълнение 10 месеца;Прилагане на мерки за енергийна ефективност и подобряване грижата за възрастните хора и хората в неравностойно положение в „Домашен социален патронаж“ гр. Правец; Фолклорното наследство на Правец в музика и звуци и други.
Чрез МИГ Ябланица - Правец, финансиране получиха и много предприемачи и земеделци от Община Правец. Проекти от типа: Модернизиране на стопанството на ЕТ Петя Иванова – Ингилиз чрез закупуване на селско стопанска техника; Ремонтно-възстановителни работи за овцевъдна ферма – регионален развъден и селекционен център за общини Правец и Ябланица;Създаване на трайни насаждения в землището на с. Калугерово, община Правец; Развитие на интегриран селски туризъм в селски район от ЕТ „Слави – Биляна Иванова“ гр. Правец, община Правец; Развитие на конния туризъм в с. Своде, община Правец и други.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Ноември, 14:23

    Щом и фризьорки разбират от селски туризъм добре е

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: ВУШКО 14 Ноември, 14:51

    Какви овце и КАТЪРЕ в ПРАВЕЦ

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete