Неделя, 28 Април 2024, 07:10

“Демократична България” в Костинброд, Сливница и Драгоман: Крайно време е да се обърне сериозно внимание на София област

25 Октомври 2021, 08:02
(2) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 621 0


Много млади хора в областта проявиха интерес към приоритетите за развитие, представени от обединението

Този уикенд водачът Божидар Божанов и Яна Тодоранова с преференция 102 от листата на „Демократична България“ в София област се срещнаха с граждани от Костинброд, Сливница и Драгоман. На всяко от местата кандидатите бяха сърдечно поканени да отидат отново, защото темите, които тревожат местното население, са твърде много, за да бъдат обсъдени с един разговор. И Божанов и Тодоранова радушно приеха този ангажимент.
Една от основните теми, които обсъдиха с местното население, бе фактът, че София е толкова близо и същевременно толкова далече за местните хора. На тях постоянно им се налага да пътуват до града по административни причини, а това слага тежест на развитието на бизнеса им и ги лишава от възможността за адекватно планиране на работата им. За местните хора всичко се случва в столицата и хората извън нея са системно пренебрегвани и никога не са поставяни като приоритет за управляващите.

В Драгоман младите хора акцентираха на проблема с транспорта в общината. За тях това е изключително тежко, защото местното население е, по думите им, “откъснато от цивилизацията”. За тях е огромен проблем, че не могат да отидат да учат в столицата, защото няма как да пътуват удобно и достъпно. Налага им се или да разчитат на познати в София или да се откажат да учат.

“Като настоящ общински съветник от София много добре разбирам фрустрацията на хората. Виждам отвътре как се случват нещата и работя за промяна в полза на хората,” коменитира Яна Тодоранова. “Затова един от личните ми приоритети в бъдещия парламент ще бъде да работя за децентрализацията на управлението и поставянето на управленски акценти извън столицата и приоритетното развитие на региони, които до този момент са неглижирани от коалицията ГЕРБ-ДПС-БСП за сметка на личните им бизнес интереси,” допъли тя.

Водачът на листата в София област, Божидар Божанов коментира, че приоритетно трябва да се сложи акцент върху скоростното разработване на работещо и смислено електронно управление, което ще освободи хората от административната тежест и ще помогне за пресичането на редица корупционни практики, които продължават да се случват, защото няма централизация и контрол върху държавните пари.

„Демократична България“ се явява с номер 30 на предстоящите парламентарни избори. Можете да гласувате за Божидар Божанов с преференция 101, а за Яна Тодоранова с преференция 102.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete