Вторник, 26 Септември 2023, 08:11

Демонстративно пожаро-тактическо занятие в ДГ "Еделвайс" - Етрополе

13 Септември, 17:01
(2) (1)
Етрополе - Новини
Прочетена: 611


Едно от мероприятията заложени в програмата за отбелязване на „Седмицата на пожарната безопасност“ бе демонстративно учение и занятие за гасене на пожар и евакуация на деца от Детска градина „Еделвайс“ в гр. Етрополе.

Главен инспектор инж. Ивайло Диков – Началник на РСПБЗН – Етрополе заедно с оперативния екип на районната служба проиграха демонстративно пожаротехническо занятие за гасене на пожар в обекта.

Всички деца развълнувано наблюдаваха пристигането на пожарния автомобил и слушаха звуковите сигнали от сирените на автомобила.

Инж. Диков и екипът му показаха как се провеждат някои пожарогасителни и аварийно - спасителни дейности за конкретния обект, както и разясни подробно на „детски“ език на малчуганите и техните възпитатели какво представлява огнеборската професия, дейностите по пожарогасене, спасяване, отводняване и други операции и за всичко по оборудването на пожарния автомобил, начина на работа с него, устройството му и демонстрация с наличното пожаро-техническо въоръжение, намиращо се в автомобила за извършване на пожарогасителни и спасителни дейности.

Най – любопитното нещо за децата се оказа пожарния автомобил. Децата имаха възможността да се качат в пожарния автомобил с помощта на пожарникарите, което бе истинско възхищение за тях, че успяха да се качат и да се докоснат до пожарния камион. С радост, детски трепет и любопитство те разгледаха екипировката на огнеборците и им ръкопляскаха от благодарност. В последствие бе дадена възможност на всички деца да пробват как се работи с пистолетен тип турбоструйник за гасене на пожари с уредбата за бързо действие на автомобила.

Един от огнеборците показа демонстративно работата с въздушно дихателен апарат и началника на службата шеговито оприличи по оборудването пожарникаря като Дарт Вейдър от поредицата „Междузвездни войни“, при което децата силно се развълнуваха и показаха голямо любопитство.

Директорът на Детската градина г-жа Татяна Маринова благодари от името на целия екип в детското заведение за учебното занятие, което проведоха от местната противопожарна служба.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (37)

Кой трябва да бъде националният празник на България?

Анкета » коментари (37)

Кой трябва да бъде националният празник на България?

отговори
3 март – Денят на Освобождението (570)
70% Complete
24 май – Денят на българската писменост и култура (80)
70% Complete
6 септември – Денят на Съединението (44)
70% Complete
22 септември – Денят на Независимостта (45)
70% Complete
Тази дискусия е излишна, само се чудят как да разделят хората (103)
70% Complete