Събота, 4 Май 2024, 02:13

Демонстрация на първия полицейски патрул със система за видео и аудиозаснемане в Ботевград

19 Март 2015, 11:52
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4823 6


Демонстрация на  извършването на проверки по линия на пътния контрол с  патрулен автомобил, оборудван със системи за видеонаблюдение и аудиозапис, извършиха служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР- София днес от 11 часа в Ботевград, на кръстовището на ул. "Цар Освободител" и ул. "Божко Божилов".
 
Шест са автомобилите до момента, оборудвани с тази система, които обслужват територията на цялата областна дирекция. В Ботевград автомобилът ще работи през деня на територията на Районно управление „Полиция” Ботевград. Предстои за в бъдеще монтирането на висеосистеми и на още автомобили. Те ще обслужват районни управления по предварително утвърден график територията на цялата област.
 
"Целта на новата въведена система за видеозаснемане е подобряване на пътния контрол и осигуряване на едно по-силно антикурупционно въздействие върху служителите, тъй като техните действия по контрол на пътното движение са изцяло под видеозаснемане. С нововъдеведението ще се постигне и подобряване на сигурността и за водачите, и за проверяваните лица". Това заяви Мариола Маркова- говорител на Областната дирекция на МВР София област.
 
Автомобилът се отличава от останалите автомобили на МВР с няколко технически подобрения. В него има монтирани аудио и видео- система за заснемане. Снабдени са с микрофони, които са постоянно поставени на униформите на служителите. Целта е да се получи изцяло заснемане на проверките на КАТ. Това заяви полицейски инспектор към „Пътен контрол” – РУП-Правец Петър Иванов. По думите му автомобилът  е снабден с три камери. Първата е разположена вляво на водача на предното стъкло. Тя ще позволява да бъдат заснети проверяваните лица в момент на спиране на автомобилите и самото извършване на проверката. С нея ще се заснемат действията, както на полицейските служители , така и на лицето, което е проверявано. Камера номер 2 е с монтиран инфрачервен лъч, тя наблюдава вътрешността на целия полицейски автомобил, както и самото извършване на проверките от служителите на МВР. Камера номер 3 се намира на задното стъкло на полицейския патрул. Тя ще заснема проверките при случай, че проверяваният автомобил е след полицейския патрул. Автомобилът е оборудван още с два микрофона, намиращи се на таблото отпред. Те трябва постоянно да бъдат включени на служителите. Целта е да бъде осъществен запис на цялата проверка – целия разговор с лицето, което е проверявано. Автомобилът има и два стикера – отпред на капака и отзад, указващи, че се осъществява видоеконтрол.

По време на днешната демонстрация бяха проверени няколко автомобила. Пътният контрол бе осъществен с аудио и видео-заснемане.

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete