Четвъртък, 25 Април 2024, 21:56

Ден на отворените врати в 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е във ВФ 42600 с. Мусачево

19 Ноември 2022, 15:49
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 566 0


На 17 ноември в 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е под егидата на командира майор Илиян Кръстев се проведе Ден на отворените врати. Събитието се организира в навечерието на 19 ноември, когато Сухопътните войски отбелязват бойния си празник и 137-ата годишнина от Сръбско-българската война (1885 г.) с бележитите победи на българската армия.

На мероприятието присъстваха над 100 деца от образователните институции в община Елин Пелин. Децата от НУ "Христо Ботев", СУ "Васил Левски", гр. Елин Пелин, основните училища в с. Нови хан, с. Мусачево, с. Лесново и с. /гара/ Елин Пелин посетиха поделението и се запознаха с професията на военнослужещите в Сухопътни войски. В рамките на деня на отворени врати учениците научиха за голямата отговорност на военните, които осигуряват химическа, биологическа и ядрена защита на населението в страната.

Любопитните деца и техните преподаватели посетиха военния музей на поделението, запознаха се със специалната техника за радиационно и химическо разузнаване, разгледаха бойната техника и наблюдаваха запалване на димки. В края на своето посещение учениците останаха с прекрасни впечатления от военнослужещите в 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е и техния висок професионализъм.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (190)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete