Четвъртък, 18 Април 2024, 10:11

Депутатите от 47-ото Народно събрание положиха клетва

3 Декември 2021, 10:32
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 824 5


Доайенът на 47-то Народно събрание д-р Силви Кирилов откри тържествено първото заседание на новия парламент, след като удари звънеца.

"Свидетели сме на необикновена ситуация - липса на доверие в институциите и политическата система. В обществото няма усещане за справедливост и законност. Бедността е ежедневие и засяга все повече сънародници от повече слоеве от общество. Множество съграждани са зад граница, повечето са млади хора и студенти". Така той откри тържеството си слово, адресирано към новите депутати.

"Много съм радостен и щастлив да видя толкова много млади хора в 47-то НС. Аз вярвам в младите - те носят свои идеи, високи идеали и очаквания", поздрави той младите лица в политиката.
Той призова народните представители трябва да загърбят различията си в името на националните и обществени интереси. Време е да си спомним, че волята и желанието за промяна, дори да са общи, правят нещата възможни, но не ги правят лесни. Прозрачността в действията на политическите сили и спазването на политическите обещания и политическата коректност ще възвърнат доверието в държавността. Народът ни възлага изключително важни и съдбовни задачи за решаване и ние трябва да оправдаем доверието с чувство за отговорност и с нашите интелектуални и морални способности за решаването им в името на България", посочи д-р Силви Кирилов.

След това депутатите се изправиха и положиха клетвата, а след това химнът на Република България изпълни пленарната зала.

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.", гласи клетвата. Народните представители подписаха клетвени листове. В пленарната зала прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.


Източник: Dariknews.bg

Коментари (5)

  • Отговори (4) (2)
    1. добавен от: Анонимен 3 Декември, 10:35

    Голям праз

  • Отговори (5) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Декември, 10:54

    Дано Меркурий не е пак ретрограден...

  • Отговори (3) (2)
    3. добавен от: Анонимен 3 Декември, 15:56

    Вярно, че тази сграда е светиня и не е лошо, че продължават заседанията си там. Защо тогава пръснаха няколко десетки милиона за ремонт на бившия Партиен дом и си направиха кабинети, какъвто Тодор Жиков нямаше. Само стъкления покрив в средната зала е докаран от Австрия и е над 10 милиона. Според мен,много съдебни дела чакат бивши политици.

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Анонимен 3 Декември, 18:07

    Номер 3,дано,ама надали!

  • Отговори (2) (2)
    5. добавен от: Анонимен 4 Декември, 07:37

    Покрива поне е останал а 14 милиона досега за тестове за децата от които ефекта е спорен,за тях какво ще кажете.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete