Вторник, 7 Май 2024, 17:29

Дерби в Ботевград за начало на новата година в Теси НБЛ

5 Януари 2014, 12:37
(0) (0)
България - Спорт
Прочетена: 1820 0


Днес е първият кръг в шампионата за 2014-а


С четири мача днес започва календарната година в баскетболна България. Първите двубои за 2014-а предстоят да бъдат изиграни по-късно тази вечер, а те ще са първите въобще след настъпването на новата година.


Безспорно най-много погледи ще бъдат насочени към Ботевград, където от 20.15 часа местният Балкан приема Рилски спортист в най-интересния сблъсък от кръга. Двата тима имат богата история помежду си в последните години, а несъмнено ни чака нов интригуващ двубой. Той е важен и за двата отбора, тъй като те гонят добро класиране преди турнира за Купата на България. При успех на домакините те ще затвърдят второто си място и ще имат чудесни изходни позиции, а пък загуба на Рилецо ще направи задачата на тима да стигне до четворката много трудна. От друга страна успех на гостите ще бъде много важен в борбата именно за тази четворка, а защо не и за нещо повече, а загуба на балканци ще остави нещата неясни. На пръв поглед ботевградчани изглеждат фаворит - те ще имат публиката на своя страна, в серия от поредни победи са и ще влязат със самочувствие поради победата в Самоков в началото на първенството. Рилски по принцип играе трудно в Ботевград, но пък миналият сезон спечели тук и взе бронзовите медали. Самоковци постепенно подобряват играта си и ще гонят успеха днес. Това няма как да не ни предостави много емоции, а пълната зала е гарант, че такива ще има.

В последния мач от кръга Лукойл Академик е домакин на Спартак Плевен. Шампионите едва ли ще имат някакви проблеми със съперника си и се очаква да вземат категоричен успех. Това е съвсем нормално с оглед разликата в класите на двата тима и се очертава да няма никаква интрига.



Източник: bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (219)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete