Неделя, 5 Май 2024, 04:58

Десетки членове и симпатизанти на БСП от Етрополе посетиха Бузлуджа

3 Август 2015, 16:08
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1412 1


 Хиляди членове и симпатизанти на БСП се стекоха на Историческата поляна на 01.08. 2015 г., за традиционния събор на Левицата и да отбележат 124 години от създаването на партията.  Десетки членове и симпатизанти от община Етрополе също се включиха в традиционния събор на връх Бузлуджа, като присъстващите бяха над 50 000 души от цялата страна. Най-възрастния социалист не само у нас, но и в Европа бе Асен Костов, които е на 105 години, от които 85 е член на партията. За поредна година се проведе и национален политически митинг под наслов „За хората! Справедливост и солидарност!”

Пред множеството събрали се социалисти говори Сергей Станишев: „Днес Европа боледува и прекрасната идея на ЕС - хората, народите да живеят в мир, взаимно уважение и солидарност, е разклатена. Мисията на европейските социалисти е Европа да се промени. Да й върнем социалното, човешкото начало, така че всеки човек да види перспектива за себе си, за своите близки и своето семейство“, заяви бившият лидер на БСП и настоящ председател на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.  

Пред събралите се хора говори и Михаил Миков: "Всички вие - работници, учители, лекари, сте истинската България, заради която ние тръгваме за спечелване на местните избори. От тук тръгваме на поход към местните избори", категорично заяви председателят на БСП.„Това е истинската България, заради която тръгваме за спечелване на местните избори”, обяви от трибуната председателят на БСП Михаил Миков. По традиция, за поредна година на традиционния събор се връчиха членските карти на новоприетите млади социалисти, като този път бяха връчени 124 карти.

Милена Колчева – кандидат за кмет на район Западен в град Пловдив подчерта, че 37 % от членовете на БСП в страната са до 47 години. Това бе повече от ясно, тъй като младежкото присъствие на събора бе видимо. Младежката организация на София област на БСП, отново се отличаваше от другарите си. За тази цел младежите бяха облекли тениски с надпис „МОДЕРНИТЕ #ВЛЯВО!” Една от атракциите бе специално бутилирана за събора бира, която бе с етикет  „Социалистическо пиво”. По традиция програмата на събора включваше поднасянето на цветя на Барелефа на основоположниците на партията, на Паметника на партизаните от Габровско- Севлиевския отряд и на Паметника на Хаджи Димитър.  

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха Петя Буюклиева, Христиана Дънкова, Денислав Ноев, Красимира Иванова, Михаил Михайлов, Нора Караиванова, Ивет Багерова, Николай Манолов, духов оркестър "Дико Илиев" и самодейни колективи от цялата страна. Като митинга и честванията протекоха под знаковите песни за левицата "Една българска роза", "Моя страна, моя България", "Ако си дал" и много други. Съборът беше белязан от два смъртни случая - починаха 66-годишен мъж от Пирдоп и 55-годишна жена. По информация на МВР, и в двата случая става дума за естествена смърт.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 4 Август, 10:25

    abe bilew kato simpatizant na endeseve li odi tam ili kato na bsp :lol:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete